Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Justerer doseintervall for koronavaksinasjon»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Justerer doseintervall for koronavaksinasjon

Nyhet

Justerer doseintervall for koronavaksinasjon

Regjeringen har i dag besluttet at doseintervall for koronavaksinasjon justeres fra 12 til 9 uker. Endringen har tilbakevirkendekraft fra uke 20.

Regjeringen har i dag besluttet at doseintervall for koronavaksinasjon justeres fra 12 til 9 uker. Endringen har tilbakevirkendekraft fra uke 20.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Med dagens antatte leveranser av koronavaksiner kan den ønskede effekten oppnås ved å sette intervallet til 9 uker i stedet for 12 uker. Årsaken til endringen er å bidra til at flere blir vaksinert tidligere. Utvidelsen gjelder fra og med innbyggere i gruppe 8, altså personer under 65 år uten underliggende sykdom samt helsepersonell. 

– Nedtrapping av doseintervall er en del av programstrategien for å sikre så rask fullvaksinasjon av befolkningen som mulig, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved Folkehelseinstituttet. 

Endring i doseintervall fra 12 til 9 uker er i tråd med opprinnelig strategi for vaksinasjonsprogrammet og innføres umiddelbart. Vi ber derfor kommunene så langt det er praktisk mulig å gjøre om avtaler som allerede er inngått med tilbakevirkende kraft fra uke 20.  

– Vi jobber for å kunne levere en klar en oversikt over vaksineleveranser til kommunenes for sommeren i løpet denne uken. Dette er avhengig av at vi får nødvendige opplysningene fra vaksineleverandør, sier Bukholm. 

Brevet