Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Jobber med løsning for ikke-digitale brukere»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Jobber med løsning for ikke-digitale brukere

Nyhet

Jobber med løsning for ikke-digitale brukere

Rundt 110 000 personer kan ikke bruke PC, mobil eller nettbrett for å laste ned koronasertifikat fra Helsenorge. Helsedirektoratet og FHI jobber med en løsning som i løpet av noen uker skal gjøre det mulig å bestille koronasertifikat på papir.

Rundt 110 000 personer kan ikke bruke PC, mobil eller nettbrett for å laste ned koronasertifikat fra Helsenorge. Helsedirektoratet og FHI jobber med en løsning som i løpet av noen uker skal gjøre det mulig å bestille koronasertifikat på papir.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Koronasertifikatet er tilgjengelig for alle som kan logge seg inn på Helsenorge med for eksempel BankID. Det finnes også en fullmaktsløsning på Helsenorge som gjør det mulig for andre å skrive ut koronasertifikat, men ved å benytte denne løsningen vil den som får fullmakt også få tilgang til informasjon om for eksempel resepter til personen som gir fullmakt.

Mange vil ha behov for koronasertifikat på papir

Prosjektet for koronasertifikatet har estimert at rundt 110 000 personer i Norge ikke er digitale, og verken kan bruke PC, mobil eller nettbrett. Det er uklart hvor mange av disse som faktisk vil ha behov for et koronasertifikat. Foreløpig er det kjent at sertifikatet vil brukes til grensepassering, og det kommer mer informasjon om bruk av koronasertifikatet i Norge på mandag (Pressekonferanse om bruk av koronasertifikat i Norge).  

Fullmaktsløsning på Helsenorge

Løsningen vi kan tilby til personer som selv ikke benytter digitale løsninger, er å benytte seg av fullmaktsordningen som ligger på Helsenorge, som er beregnet nettopp for disse brukerne for de ulike tjenestene som ligger på Helsenorge. Fullmaktsløsningen kan brukes både digitalt og med et papirskjema som sendes per post.

Egen løsning for ikke-digitale brukere

Men Helsedirektoratet og FHI jobber også for å ha en egen løsning å tilby for koronasertifikatet for disse brukerne. Løsningen vil gjøre det mulig å ringe et telefonnummer, og få tilsendt koronasertifikat på papir på folkeregistrert adresse.

Helsedirektoratet og FHI kan ikke fastslå en dato for når løsningen er klar, men tar sikte på at den er tilgjengelig fra slutten av juni.

Utviklingen av koronasertifikat har skjedd under sterkt tidspress, og det har ikke vært mulig å jobbe frem en løsning for ikke-digitale brukere samtidig med løsningen på Helsenorge.