Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Dette må du gjøre hvis fødselsdato i koronasertifikatet og passet ikke er den samme»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Dette må du gjøre hvis fødselsdato i koronasertifikatet og passet ikke er den samme

Nyhet

Dette må du gjøre hvis fødselsdato i koronasertifikatet og passet ikke er den samme

Noen få personer kan ha ulik fødselsdato i koronasertifikatet og passet sitt. Gjelder dette deg kan du kontakte Skatteetaten for å få en bekreftelse som forklarer dette eller søke om å få endret fødselsdatoen.

Koronasertifikat.png

Noen få personer kan ha ulik fødselsdato i koronasertifikatet og passet sitt. Gjelder dette deg kan du kontakte Skatteetaten for å få en bekreftelse som forklarer dette eller søke om å få endret fødselsdatoen.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Koronasertifikatet henter informasjon om fødselsdato fra Folkeregisteret.

Hvis fødselsdatoen i koronasertifikatet ikke samsvarer med passet, skyldes dette at du har fått tildelt et fødsels eller d-nummer som ikke inneholder din reelle fødselsdato, men registreringsdatoen for når du fikk tildelt et nummer i Folkeregisteret. Alle dette gjelder har fått beskjed fra Folkeregisteret ved tildelingen.

Slik kan du få en bekreftelse på at datoene ikke samsvarer

Gjelder dette deg, kan det hende du har behov for en bekreftelse som forklarer hvorfor fødselsdato i koronasertifikatet ikke samsvarer med passet ditt.

Du kan kontakte Skatteetaten på skatteetaten.no/kontakt/ for å få en slik bekreftelse. Denne vil være utformet på norsk og engelsk.

Slik kan du søke om å endre til riktig fødselsdato i Folkeregisteret

Du kan også søke om å få registrert riktig fødselsdato. Avhengig av hvilken gruppe du tilhører, skal du søke enten Utlendingsdirektoratet (UDI) eller Skatteetaten.

Skatteetatens nettsider ser du hvem du skal kontakte og hvordan du skal gå frem for å få registrert riktig fødselsdato.

Hvorfor er noen registrert med innflyttingsdato og ikke fødselsdato i folkeregisteret

Ved tildeling av fødselsnummer vil normalt de seks første sifrene i en persons fødselsnummer utgjøre fødselsdato (DDMMÅÅ). Det samme gjelder ved tildeling av d-nummer med den forskjell at første siffer er tillagt verdien fire. Folkeregisteret gjør imidlertid unntak fra denne hovedregelen hvis antall tilgjengelige personnumre for den aktuelle fødselsdato er svært lavt, for eksempel 1. januar, 1. mars eller 1. juli. I slike tilfeller er det registreringsdag og -måned som personen blir registrert inn i DUF (Datasystem for utlending og flyktingesaker) som blir brukt som fødselsdag/måned.