Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «90% av de som er vaksinert med AstraZeneca-vaksinen har tatt dose 2 med mRNA-vaksine»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • 90% av de som er vaksinert med AstraZeneca-vaksinen har tatt dose 2 med mRNA-vaksine

Nyhet

90% av de som er vaksinert med AstraZeneca-vaksinen har tatt dose 2 med mRNA-vaksine

Den høye oppslutning av dose 2 med mRNA-vaksine blant dem som fikk AstraZeneca-vaksine som første dose er mye takket være god informasjon og praktisk tilrettelegging fra helseforetakene og kommunene.

Den høye oppslutning av dose 2 med mRNA-vaksine blant dem som fikk AstraZeneca-vaksine som første dose er mye takket være god informasjon og praktisk tilrettelegging fra helseforetakene og kommunene.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Det har nå gått 12 uker siden de siste ble vaksinert med AstraZeneca-vaksine som første dose. 90 prosent av dem som fikk AstraZeneca-vaksine som første dose er nå vaksinert med andre dose med mRNA-vaksine eller har gjennomgått covid-19 sykdom.

–Helseforetakene og kommunene har gjort en fantastisk innsats både med å tilrettelegge for det praktiske tilbudet og ved å gi god informasjon om sikkerhet og effekt ved å kombinere disse vaksinene. Denne innsatsen har bidratt til at AstraZeneca-vaksinerte nå oppnår best mulig beskyttelse, sier Sara Viksmoen Watle, overlege i Folkehelseinstituttet.

Watle sier at hun ikke vet årsaken til at det gjenstår 10 % som så langt ikke har benyttet seg av tilbudet, men hun forventer at andelen som er fullvaksinert vil øke noe de kommende ukene.

De oppdaterte dataene fra beredskapsregisteret til FHI viser at dekningsgraden er høy blant alle kategorier av helsepersonell og i alle landets regioner.