Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Stor oppslutning om koronavaksine blant helsepersonell»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Stor oppslutning om koronavaksine blant helsepersonell

Nyhet

Stor oppslutning om koronavaksine blant helsepersonell

En stor andel av helsepersonell i Norge har allerede tatt koronavaksine. Blant de som hittil ikke er vaksinert, ønsker også det store flertallet å ta vaksinen. Dette kommer frem i en spørreundersøkelse gjennomført i sommer.

En stor andel av helsepersonell i Norge har allerede tatt koronavaksine. Blant de som hittil ikke er vaksinert, ønsker også det store flertallet å ta vaksinen. Dette kommer frem i en spørreundersøkelse gjennomført i sommer.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

På oppdrag fra FHI ble det fra 16. til 30 juni i år gjennomført en spørreundersøkelse blant helsepersonell om deres syn på koronavaksine. Det fullstendige tallmaterialet skal gjennomgås noe senere i sommer, men trendene i dette materialet er tydelige. Blant de 3886 respondentene var det hele 97 prosent som sa at de enten allerede hadde tatt vaksinen (82%) eller kommer til å ta koronavaksine når de får tilbud om den (15%). 

– Dette er veldig gledelige resultater som tyder på at helsepersonell i Norge har stor tillit til koronavaksinasjonsprogrammet og anbefalingene fra Folkehelseinstituttet, sier overlege Ellen Furuseth ved Folkehelseinstituttet i en kommentar. 

Vaksineviljen samlet sett var gjennomgående høy i ulike aldersgrupper, ulike yrkeskategorier av helsepersonell og helsepersonell med annet fødeland enn Norge. Undersøkelsen ble gjennomført som en webundersøkelse der deltakerne delvis ble rekruttert via panel hos Norstat, og delvis via åpen link delt i sosiale medier. Undersøkelsen har noen begrensinger, blant annet på grunn av mulighet for skjevheter i hvem som svarer og ikke.  

– Etter hvert som alt helsepersonell har fått tilbud om vaksine, vil registerdata over vaksinasjonsdekning blant helsepersonell, gi sikrere kunnskap om det reelle vaksineopptaket i gruppen og i ulike undergrupper, sier Furuseth. Men det ser veldig lovende ut at så mange av de som ikke enda hadde fått et tilbud sier at de kommer til å ta koronavaksine, avslutter hun.