Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Tusenvis av koronavaksinedoser omfordeles»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Tusenvis av koronavaksinedoser omfordeles

Nyhet

Tusenvis av koronavaksinedoser omfordeles

I alt har 13 kommuner meldt at de ønsker å avbestille koronavaksinedoser til dose 1 den nærmeste tiden. De aktuelle dosene vil bli omfordelt til andre kommuner, opplyser Folkehelseinstituttet.

I alt har 13 kommuner meldt at de ønsker å avbestille koronavaksinedoser til dose 1 den nærmeste tiden. De aktuelle dosene vil bli omfordelt til andre kommuner, opplyser Folkehelseinstituttet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Det er viktig at kommuner som ikke har behov for vaksinedoser de er tildelt gir beskjed om det. På den måten vil flere få første vaksinedose tidligere. Omfordelingen innebærer at flere tusen doser med koronavaksiner fristilles de neste ukene til andre kommuner, sier Camilla Stoltenberg, direktør ved Folkehelseinstituttet. 

Avbestillingene kommer fra kommuner i Viken  

Kommunene som har meldt om avbestilling for første dose er; Lier, Moss, Sarpsborg, Drammen, Indre Østfold, Råde, Nordre Follo, Eidsvoll, Enebakk, Rakkestad, Fredrikstad og Lørenskog. (Oppdatert 13. juli 2021 kl. 11.31: Ullensaker er fjernet fra listen, Ullensaker har ikke meldt om avbestilling). Alle kommunene bortsett fra Moss er kommuner som ble prioritert i den geografiske målrettingen av vaksiner som avsluttes denne uke. 

– Kommunene som har meldt om avbestilling har tilbudt første dose til alle fra 18 år og oppover som er folkeregistrert i kommunen, sier Stoltenberg. 

Hun sier at det er en naturlig utvikling i vaksinasjonsprogrammet at noen kommuner blir ferdig før andre. Den geografiske fordelingen har bidratt til at kommuner som har hatt størst behov har fått tidligere beskyttelse. Økt beskyttelse der behovet er størst gir positive ringvirkninger til hele landet.  

Oppdatert fordeling av vaksinedoser kommer  

FHI arbeider med å få klarhet i hvor mange doser dette dreier seg om, antall og fordeling vil offentligjøres så snart det er kvalitetssikret. Kommunene ville uansett få flere doser de kommende ukene, men nå vil de få noen flere doser enn det som allerede var planlagt. 

Jeg oppfordrer alle som får tilbud om første dose til å takke ja med en gang. Hvis noen som har takket nei ombestemmer seg så vil de få tilbud på et senere tidspunkt, men det kan ta tid før det skjer, avslutter Stoltenberg.