Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Koronavaksine: Høy beskyttelse blant fullvaksinerte»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Koronavaksine: Høy beskyttelse blant fullvaksinerte

Nyhet

Koronavaksine: Høy beskyttelse blant fullvaksinerte

En oppdatert rapport fra Folkehelseinstituttet viser at kun 1 av om lag 3 000 (0,03 %) av de som er fullvaksinerte får påvist koronavirus.

En oppdatert rapport fra Folkehelseinstituttet viser at kun 1 av om lag 3 000 (0,03 %) av de som er fullvaksinerte får påvist koronavirus.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Av totalt 1 598 820 personer som hadde fått to doser koronavaksine, har 529 (0,03%) personer fått påvist viruset etter testing. Bare noen få av disse har hatt behov for innleggelse i sykehus. 

– Det er svært gledelig at koronavaksinene gir en så god beskyttelse, sier Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet.

Samtidig minner Stoltenberg om at vi i Norge regnes som fullvaksinerte en uke etter andre vaksinedose, og at også fullvaksinerte skal teste seg hvis de får symptomer på koronasykdom. I EU/EØS-området er det ulike krav til når man regnes som fullvaksinert, og flere opererer med to uker etter andre vaksinedose.

Hvis man skulle bli smittet, vil de aller fleste koronavaksinerte kun få mildere symptomer av kortere varighet sammenlignet med uvaksinerte. Graden av beskyttelse kan variere mellom de ulike vaksinene, og forskjellige personer kan ha ulik immunrespons på samme vaksine, avhengig av alder og helsetilstand.