Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Trøndere får påminnelse om Smittestopp»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Trøndere får påminnelse om Smittestopp

Nyhet

Trøndere får påminnelse om Smittestopp

FHI sender i dag en SMS om appen Smittestopp til 360 000 trøndere over 16 år. Målet er at flere skal laste ned appen. Instituttet velger en SMS-pilot i ett fylke først, for å teste om antallet nedlastinger øker og hvordan en slik SMS-påminnelse oppleves av mottakerne.

FHI sender i dag en SMS om appen Smittestopp til 360 000 trøndere over 16 år. Målet er at flere skal laste ned appen. Instituttet velger en SMS-pilot i ett fylke først, for å teste om antallet nedlastinger øker og hvordan en slik SMS-påminnelse oppleves av mottakerne.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Smittestopp er frivillig å bruke, og er for deg over 16 år. Appen gir beskjed dersom du har vært i nærheten av andre Smittestopp-brukere som senere har fått påvist koronavirus, og du kan selv melde fra til andre dersom du får påvist smitte.

Vil sjekke respons på SMS

I dag er appen lastet ned 440 000 ganger. 500 personer har meldt seg smittet i appen. Men jo flere som laster ned appen, jo mer effektiv vil den være.

– Vi ser nå på hvordan vi kan få flest mulig oppmerksomme på appen. Et tiltak vi vil prøve ut er å sende SMS til alle over 16. Vi tester det ut i dag i Trøndelag fylke for å sjekke responsen, og måle det opp mot andre kommunikasjonstiltak for å se hva som er mest effektivt, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved FHI.

Mange vil laste ned appen

35 prosent av befolkningen sier de vil laste ned appen, og 29 prosent er usikre, ifølge en befolkningsundersøkelse som ble gjennomført i uke 53. Foreløpig har rundt 10 prosent av de over 16 år lastet ned appen.

Se opp for falske SMS-er

Det er alltid en risiko for at kriminelle forfalsker SMS-er for å få folk til å klikke på egne nettsider. Vær generelt nøye med sjekke at lenken på SMS-er er riktig. Lenken på denne SMS-en fører til Helsenorge, helsenorge.no/smittestopp.

Om hvor mobilnummer er hentet fra

FHI har brukt Kontaktregisteret- og reservasjonsregisteret i Digitaliseringsdirektoratet til å hente inn mobiltelefonnummer til utsendelsen. Kun de over 16 år får SMS, og reserverte mobilnummer får ikke tilsendt meldingen. Opplysninger i Kontakt- og reservasjonsregisteret kan brukes til sakshåndtering og utføring av forvaltningsoppgaver.