Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Sterk økning i antall koronavaksinasjoner fra uke 5»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Sterk økning i antall koronavaksinasjoner fra uke 5

Nyhet

Sterk økning i antall koronavaksinasjoner fra uke 5

Økt forutsigbarhet i vaksineleveranser bidrar til at Folkehelseinstituttet kan redusere beredskapslageret og doble utsendelsen av vaksinedoser i neste uke.

Økt forutsigbarhet i vaksineleveranser bidrar til at Folkehelseinstituttet kan redusere beredskapslageret og doble utsendelsen av vaksinedoser i neste uke.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Leveringsproblemene for Comirnaty-vaksinen fra BioNTech og Pfizer har blitt mer kortvarige enn først varslet. Norge får dermed noe økte leveranser i tiden som kommer. Endringen innebærer at det for uke fem distribueres om lag 95.000 doser. Behovet for et beredskapslager vurderes derfor som mindre.

– Som følge av den gledelige utviklingen har vi i dag besluttet å redusere beredskapslageret av koronavaksinen Comirnaty allerede fra neste uke. At vi nå kan øke takten på vaksineringen innebærer at vi raskere kan beskytte de som trenger det mest – mot sykdom og død, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved FHI.

Dobler antall doser

Bukholm forteller videre:

– Kommunene får omtrent dobbelt så mange vaksinedoser i uke 5 som opprinnelig planlagt. I tillegg får Norge økte leveranser fra Moderna de nærmeste ukene.

Smitteverndirektøren antar dessuten at AstraZeneca snart får godkjent sin vaksine.

Fortsatt et lite beredskapslager

Norge vil fortsatt ha et beredskapslager for dose 2 dersom det skulle bli kortvarig svikt i leveringene. Dette lageret vil bestå av et mindre antall doser. I tillegg vil Norge hver uke motta vaksiner som vil bli videresendt til vaksinasjonsstedene uken etter.  

Kommunene er orientert om den positive utviklingen med økt tilgang på koronavaksine og hvordan distribusjon og fordeling av doser skal være for uke 5.

– Det er et gode at vi nå kan øke takten på vaksineringen. Samtidig har vi forståelse for at noen kommuner vil oppleve at de får kort varsel på en så omfattende oppgave. Vi har tiltro til at kommunene løser det på den måte som gagner befolkningen på en best mulig måte, avslutter Bukholm.

Oppdatert leveranseplan

Oppdatert leveranseplan for uke 5 er publisert på FHI sine nettsider, se kapittelet Distribusjon og fordeling av vaksiner og utstyr i Koronavaksinasjonsveilederen for kommuner og helseforetak.