Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Smittestopp har passert en halv million nedlastinger»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Smittestopp har passert en halv million nedlastinger

Nyhet

Smittestopp har passert en halv million nedlastinger

Appen Smittestopp passerte en halv million nedlastinger det siste døgnet. Appen er frivillig å bruke, og gjør at du både kan få og gi raskt beskjed om smitte.

Appen Smittestopp passerte en halv million nedlastinger det siste døgnet. Appen er frivillig å bruke, og gjør at du både kan få og gi raskt beskjed om smitte.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Appen ble lansert 21. desember, og har i dag blitt lastet ned 543 400 ganger. 602 personer har meldt fra gjennom appen til andre at de har vært smittet, slik at de som får beskjed kan få testet seg.

– Jo flere som bruker appen, jo mer effektivt vil den virke. Vi er veldig glade for at så mange har lastet den ned, og håper mange flere vil vurdere nedlasting, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved FHI.

Rask beskjed om smitte

Appen er frivillig å bruke, og den gjør det mulig for brukerne raskt å få beskjed om de har vært i nærheten av noen som er smittet, og gi raskt beskjed til andre dersom de selv har fått påvist smitte.  

Appen er spesielt nyttig i situasjoner du har vært i nærheten av personer du ikke kjenner, eller ikke husker du har vært i nærheten av.  

Om lag en tredel av befolkningen sier de vil laste ned appen, mens en tredel sier de ikke vet.

– Så langt har langt færre lastet ned appen enn de som i undersøkelser sier de vil gjøre det, så vi har en vei å gå for å gjøre appen bedre kjent. Vi fortsetter arbeidet med dette fremover, sier Gun Peggy Knudsen i FHI.