Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Oppdatering om utbruddet i Nordre Follo»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppdatering om utbruddet i Nordre Follo

Nyhet

Oppdatering om utbruddet i Nordre Follo

40 nye tilfeller med den engelske varianten av koronaviruset er påvist i Nordre Follo.

40 nye tilfeller med den engelske varianten av koronaviruset er påvist i Nordre Follo.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

De 40 tilfellene som nå er avdekket ved hjelp av analyse fra laboratoriet på FHI kommer i tillegg til de 25 som allerede er kjent. Til sammen er det nå konstatert 65 tilfeller med den engelske varianten knyttet til utbruddet i Nordre Follo.

– Kommunen gjør en svært god jobb, og gjør grundig og godt arbeid og jobber raskt med smittesporing. De fleste tilfellene kan knyttes til kjente smitteveier, men det er fortsatt en del kartleggingsarbeid som foregår. Det er enkelte tilfeller som per nå ikke har kjent tilknytning til utbruddet, og vi jobber spesielt med å bistå i smittesporingen av disse, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Det er ventet at vi vil finne flere tilfeller med den engelske varianten i kommunen, siden den er mer smittsom, og vi har et pågående utbrudd hvor denne varianten er blitt identifisert.

– De nye 40 tilfellene endrer foreløpig ikke vår vurdering av alvorligheten i situasjonen. Men vi er nå spesielt årvåkne for tilfeller som ikke er knyttet til et kjent utbrudd eller smitteveier, sier Line Vold.