Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «FHI sender SMS om Smittestopp til 25 kommuner»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • FHI sender SMS om Smittestopp til 25 kommuner

Nyhet

FHI sender SMS om Smittestopp til 25 kommuner

FHI sendte 26. januar en SMS om appen Smittestopp til innbyggerne i de 25 kommunene som har fått innført strengere tiltak de siste dagene. Over en halv million brukere har lastet ned appen så langt.

FHI sendte 26. januar en SMS om appen Smittestopp til innbyggerne i de 25 kommunene som har fått innført strengere tiltak de siste dagene. Over en halv million brukere har lastet ned appen så langt.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Vi mener det er viktig i situasjonen vi er i nå å bruke alle virkemidlene vi har for å bidra til å stoppe smitten av både koronaviruset generelt og den engelske varianten spesielt. Smittestopp kan bidra til rask varsling om risiko for smitte, og jo flere som bruker den, desto mer effektiv vil den være, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.

Frivillig å bruke

Smittestopp er frivillig å bruke, og er for deg over 16 år. Appen gir beskjed dersom du har vært i nærheten av andre Smittestopp-brukere som senere har fått påvist koronavirus, og du kan selv melde fra til andre dersom du får påvist smitte.

– Appen erstatter ikke smittesporingen som blir gjort i kommunene, men er et supplement. Den er spesielt nyttig i situasjoner hvor du har vært i nærheten av personer du ikke kjenner, eller ikke husker du har vært sammen med, sier Gun Peggy Knudsen. 

Ingen kan se hvem eller hvor du er

Ingen kan se hvem du er, hvor du er, eller hvem du møter. Hvis du får melding om at du har vært i nærheten av noen som har fått påvist koronavirus, blir du anbefalt å ta en test og holde deg hjemme til resultatet av testen er klar.

I dag er appen lastet ned 562.000 ganger. 615 personer har meldt seg smittet i appen. Men jo flere som laster ned appen, jo mer effektiv vil den være.

Se opp for falske SMS-er

Det er alltid en risiko for at kriminelle forfalsker SMS-er for å få folk til å klikke på egne nettsider. Vær nøye med sjekke at lenken på SMS-er er riktig. Lenken på denne SMS-en fører til Helsenorge, www.helsenorge.no/smittestopp.

Om hvor mobilnummer er hentet fra

FHI har brukt Kontaktregisteret- og reservasjonsregisteret i Digitaliseringsdirektoratet til å hente inn mobiltelefonnummer til utsendelsen. Kun de over 16 år får SMS, og reserverte mobilnummer får ikke tilsendt meldingen. Opplysninger i Kontakt- og reservasjonsregisteret kan brukes til sakshåndtering og utføring av forvaltningsoppgaver.