Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status vaksinasjonsprogrammet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status vaksinasjonsprogrammet

Nyhet

Status vaksinasjonsprogrammet

FHI anbefaler AstraZeneca vaksinen til personer under 65 år, den skal i første omgang tilbys helsepersonell. Samtidig presenteres to ulike scenario for når innbyggere i Norge kan få tilbudt koronavaksine.

FHI anbefaler AstraZeneca vaksinen til personer under 65 år, den skal i første omgang tilbys helsepersonell. Samtidig presenteres to ulike scenario for når innbyggere i Norge kan få tilbudt koronavaksine.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Anbefaling av AstraZeneca

Den tredje koronavaksinen som er godkjent for bruk i Norge er en virusvektor vaksine som består av DNA som er pakket inn i ufarlige svekkede forkjølelsesvirus og inneholder oppskriften for spike-proteinet på covid-19-viruset. Dette viruset kan ikke formere seg i kroppen men setter i gang en immunrespons som gjør at kroppen lærer seg å kjenne igjen og forsvare seg mot senere infeksjon med ekte koronavirus.

– Vi anbefaler AstraZeneca vaksinen til personer under 65 år, inkludert helsearbeidere under 65 år. Unntaket er de som er under 65 år og samtidig har underliggende sykdommer med særlig høy risiko for alvorlig forløp av covid-19, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved FHI.

Bukholm sier at vaksinen gis i to doser. Vi anbefaler at intervallet mellom de to dosene er 9-12 uker, og for å oppnå høyest mulig grad av beskyttelse bør intervallet være i den øvre delen av dette intervallet. 

AstraZeneca vaksinen blir sannsynligvis distribuert til vaksinasjonsstedene i uke 7.

To ulike vaksineringsscenario

Det er laget to scenarier på hvor raskt innbyggere i Norge kan tilbys vaksiner. Hvor raskt det kan skje avhenger av når vaksiner blir godkjent og antall doser som blir tilgjengelig.

– De to scenariene vi har laget, baseres på hvor mange vaksiner og doser som blir tilgjengelig. Ett nøkternt og ett mer mer optimistisk i anslaget for leveranser og godkjenning av vaksiner. Det er samtidig viktig å påpeke at det er flere faktorer som kan påvirke anslagene, som kontinuerlig må vurderes og oppdateres, avslutter Bukholm

Her kan du se de to ulike vaksineringsscenarioene: