Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Økt tilgang på koronavaksine til spesialisthelsetjenesten»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Økt tilgang på koronavaksine til spesialisthelsetjenesten

Nyhet

Økt tilgang på koronavaksine til spesialisthelsetjenesten

Folkehelseinstituttet har satt av ytterligere 36.000 doser til spesialisthelsetjenesten.

Folkehelseinstituttet har satt av ytterligere 36.000 doser til spesialisthelsetjenesten.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Vi har en kontinuerlig vurdering av vaksinetildelingen. Beslutningen om å øke koronavaksinetilgangen til spesialisthelsetjenesten et tatt på et grunnlag om å beskytte kapasiteten i helsetjenesten, sier smitteverndirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet.

Spesialisthelsetjenesten har tidligere fått tildelt 30 000 doser koronavaksine for å vaksinere 15.000 personer knyttet til kritiske funksjoner i helsetjenesten; nå får de mulighet til starte vaksinasjon av ytterligere 36 000 personer, som skal få den første dosen.

– Frem til nå har vi distribuert om lag 197.800 doser med koronavaksine. Så langt er det satt av 33.560 vaksinedoser til helsepersonell i den kommunale helse- og omsorgstjeneste. Det innebærer at det til nå er fordelt 63.560 vaksinedoser til helsepersonell i den kommunale helse- og omsorgstejensten og spesialisthelsetjenesten, forteller Bukholm. I tillegg vil det bli sendt 36.000 vaksinedoser til spesialisthelstjenesten samtidig med at det avsettes flere vaksinedoser til den kommunale helse- og omsorgstjenesten fremover.

Bukholm forklarer at vaksinasjonsstrategien hele tiden blir vurdert i dialog med helsetjenesten i lys av utviklingen av smittesituasjonen og tilgang på koronavaksiner.