Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Norge får flere doser av BioNTech- og Pfizer-vaksinen»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Norge får flere doser av BioNTech- og Pfizer-vaksinen

Nyhet

Norge får flere doser av BioNTech- og Pfizer-vaksinen

Ny avtale som EU har inngått med BioNTech og Pfizer kan sikre Norge anslagsvis 2,24 millioner doser og en opsjon på 1,12 millioner doser.

Ny avtale som EU har inngått med BioNTech og Pfizer kan sikre Norge anslagsvis 2,24 millioner doser og en opsjon på 1,12 millioner doser.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Den nye avtalen som EU har inngått med vaksineprodusentene BioNTech og Pfizer er på ytterligere 200 millioner flere doser og med en opsjon på 100 millioner doser. Det innebærer at Norge kan sikre seg anslagsvis 2,24 millioner doser og en opsjon på 1,12 millioner doser.

– Den nye avtalen kommer i tillegg til de nærmere 3,7 millioner dosene som vi allerede har formidlet at vi får av vaksinen, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved Folkehelseinstituttet (FHI).

– Dette innebærer at vi får vaksinert, og dermed beskyttet langt flere personer raskere. Allerede i april, mai og juni vil den nye avtalen innebære en økning på opptil 840.000 ekstra vaksinedoser, fortsetter Bukholm.

Kommende uke vil FHI justere vaksinasjonsscenariene i henhold til den justerte tilgangen på vaksinedoser.