Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Forsinkelser i vaksineleveranser til noen kommuner i Møre og Romsdal»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Forsinkelser i vaksineleveranser til noen kommuner i Møre og Romsdal

Nyhet

Forsinkelser i vaksineleveranser til noen kommuner i Møre og Romsdal

En av Pfizer sine vaksineleveranser til Norge kan ha et avvik. Avviket vil medføre en forsinket leveranse til enkelte kommuner i Møre og Romsdal.

En av Pfizer sine vaksineleveranser til Norge kan ha et avvik. Avviket vil medføre en forsinket leveranse til enkelte kommuner i Møre og Romsdal.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Avviket har oppstått under transporten fra Pfizer sin fabrikk og før ankomst mottakssted i Norge. Det ble oppdaget i går ettermiddag og umiddelbart fulgt opp med Pfizer. Leverandøren gjennomfører nå en rutinemessig kontroll som er årsaken til at leveranser til enkelte kommuner i Møre og Romsdal må utsettes.

– En vaksineleveranse fra Pfizer blir forsinket som følge av en kvaliteskontroll på et eventuelt temperaturavvik.  Hvis vaksinedosene ikke holder riktig kvalitetsmessig standard, vil ikke den aktuelle Pfizer-leveransen utleveres til kommunene, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved Folkehelseinstituttet.

Det mulige avviket ble oppdaget fordi det er mange sikkerhetsledd involvert ved vaksineleveransen. De kommune som berøres av forsinkelsen er Rauma, Molde, Aukra, Averøy og Gjemnes i Møre og Romsdal.

– Det er beklagelig at Pfizer-leveransen blir forsinket, men det viktigste er å være sikker på at de vaksiner som gis har den effekten som de skal ha, sier Bukholm.

Han påpeker at det ikke er funnet avvik på vaksinene som er sendt ut tidligere. Han forklarer videre at dersom undersøkelsene viser at vaksinen har den kvaliteten de skal ha, vil dosene sendes ut med én dags forsinkelse. Hvis det viser seg at dosene ikke kan brukes, må den aktuelle utleveringen utsettes inntil Pfizer kan sende nye doser. Dette vil skje raskest mulig.