Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Flere vil laste ned Smittestopp»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Flere vil laste ned Smittestopp

Nyhet

Flere vil laste ned Smittestopp

44 prosent av befolkningen sier de vil laste ned Smittestopp. Det er en oppgang på 12 prosentpoeng fra forrige undersøkelse for en måned siden.

44 prosent av befolkningen sier de vil laste ned Smittestopp. Det er en oppgang på 12 prosentpoeng fra forrige undersøkelse for en måned siden.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

FHI har, gjennom selskapet Mindshare, jevnlig målt holdninger til appen Smittestopp siden før jul. På siste måling gjør interessen for å laste ned appen et byks oppover. 44 prosent av befolkningen sier de nå vil laste ned appen, mot 32 prosent ved målingen for en måned siden. Andelen som sier de ikke vil laste den ned, går litt tilbake, til 34 prosent, mens andelen som sier de ikke vet, har gått ned til 22 prosent.

– Det er svært gledelig at flere sier de nå vil laste ned appen. Vi vet ikke hva som er årsaken til denne økningen, men den siste måneden har vi informert hele befolkningen over 16 år om appen via SMS, og det kan ha hatt noe å si, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i Folkehelseinstituttet (FHI).

Mange ønsker å stoppe koronaviruset

Smittestopp er så langt lastet ned av over 860.000 brukere, rundt 20 prosent av befolkningen over 16 år. 1000 har meldt seg smittet i appen. 

Ønsket om å stoppe koronaviruset er fortsatt den viktigste grunnen til at folk ønsker å laste ned appen, mens bekymring for personvernet er den viktigste grunnen til folk som sier de ikke ønsker å laste den ned

Strenge personverninnstillinger

Smittestopp er utviklet i full åpenhet, og kildekoden ligger offentlig tilgjengelig på nett. Registreringen av data skjer gjennom utveksling av kontaktnøkler som skiftes ut hele tiden, slik at det ikke skal være mulig å identifisere enkeltpersoner som bruker appen.

– Når det gjelder personvern, har vi tydeligvis en vei å gå for å kommunisere hvordan denne nye Smittestopp-appen faktisk fungerer. Personverninnstillingene er svært strenge. Vi har ikke tilgang informasjon verken om hvem som har lastet ned appen, hvor de er eller hvem de møter, så dette må vi tydeligvis informere enda bedre om i tiden som kommer, sier Gun Peggy Knudsen i FHI.

FHI vil også se nærmere på tilbakemeldingene om at mange sier de vil ta appen i bruk hvis det viser seg at appen virker. FHI jobber for tiden med å styrke dokumentasjonen om at appen virker, og vil publisere informasjon fortløpende om dette.

Les undersøkelsen her:

Se hva vi vet om effekt av appen her: