Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «FHI presiserer om vaksinestrategi»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • FHI presiserer om vaksinestrategi

Nyhet

FHI presiserer om vaksinestrategi

TV2 melder i dag at FHI har gjort en helomvending i vaksinestrategien. Dette stemmer ikke.

TV2 melder i dag at FHI har gjort en helomvending i vaksinestrategien. Dette stemmer ikke.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Ifølge saken i TV2 slik den ble publisert rundt kl. 13.20 har FHI foreslått at vaksinestrategien blir endret, og gjør en helomvending. Dette stemmer ikke med intervjuet som ble gitt av fagdirektør Frode Forland til kanalen.

– Det er riktig at vi drøfter spørsmålet om skjevfordeling, som for eksempel fordeling av vaksiner til utsatte områder, og det er det vi har fått oppdrag om, og det er dette vi har sagt til TV2. Men det stemmer ikke at vi foreslår helomvending i strategien, sier fagdirektør Frode Forland i FHI.

Det FHI har gjort er å drøfte spørsmålet om hvorvidt geografisk skjevfordeling er formålstjenlig eller ikke i forhold til formålene med vaksinasjonsprogrammet. Vurderingen er oversendt Helse- og omsorgsdepartementet. Vurderingen vil bli offentlig når regjeringen fatter vedtak.

Vurderingen inngår i et større oppdrag som skal leveres i midten av mars, som gjelder en varslet gjennomgang av hele vaksinasjonsstrategien.