Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Etterslep i tallene for antall smittede»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Etterslep i tallene for antall smittede

Nyhet

Etterslep i tallene for antall smittede

Flere medier melder i dag at det ble rapportert om 425 nye smittede i Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) siste døgn. Tallet skyldes et etterslep fra registreringer tidligere i uken på grunn av en teknisk svikt.  

Flere medier melder i dag at det ble rapportert om 425 nye smittede i Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) siste døgn. Tallet skyldes et etterslep fra registreringer tidligere i uken på grunn av en teknisk svikt.  


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Fra tirsdag 9. februar har det vært en teknisk feil i meldingsflyten for prøvesvar mellom laboratoriet til Oslo universitetssykehus og Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) i FHI.  

–  Den tekniske feilen ble løst fredag, og det førte til etterregistrering av tilfellene som skulle blitt meldt fra tirsdag til torsdag fra Oslo universitetssykehus. Derfor er antallet registrerte smittede sist døgn høyt, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.  

Den mest nøyaktige måten å følge smittetallene på er å bruke dagen for prøvedato, og ikke registreringsdato, for antall smittede. Registreringsdato er avhengig av rapporteringsrutiner og kan bli påvirket av forsinkelser og feil i rapporteringen, blant annet. 

Fortsatt svak nedgang i antall smittede 

Antall meldte koronatilfeller basert på prøvedato så langt i uke 6 er 1136, mot 1222 på samme tid uken før (uke 5).  

– Vi har foreløpig ikke data som tilsier noe annet enn en fortsatt svak nedgang i antall nye smittede, men ikke like bratt som de foregående ukene, sier Line Vold i FHI.  

Det vil alltid være en risiko for at smittetall for siste døgn av ulike årsaker ikke er ferdig kvalitetssikret når de kommer inn til Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). Kvalitetssikrede tall blir publisert ukentlig i ukerapporten fra FHI.