Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «To tilfeller av omikron-variant hos reisende til Gardermoen»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • To tilfeller av omikron-variant hos reisende til Gardermoen

Nyhet

To tilfeller av omikron-variant hos reisende til Gardermoen

Tirsdag 30 november mottok referanselaboratoriet ved Folkehelseinstituttet to virusprøver fra reisende til Norge fra Sør-Afrika. Foreløpige analyser indikerer at disse er smittet med omikron-varianten.

Tirsdag 30 november mottok referanselaboratoriet ved Folkehelseinstituttet to virusprøver fra reisende til Norge fra Sør-Afrika. Foreløpige analyser indikerer at disse er smittet med omikron-varianten.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Personene det gjelder, kom med fly til Oslo lufthavn, og har vært på karantenehotell på Gardermoen siden ankomst. De har reist fra Sør-Afrika til Norge på to ulike fly mellom 26. og 28. november.   

Oppfølging

Begge er isolert på karantenehotell, og følges opp av kommunelegen. De to har kun hatt milde symptomer og ikke hatt behov for sykehusinnleggelse. Nærkontakter følges opp i tråd med gjeldende rutiner ved påvist eller mistenkt omikronsmitte. Smittesporing på de aktuelle flyvningene er igangsatt av smittesporingsteamet ved Folkehelseinstituttet. 

– Vi venter bekreftende sekvenseringsresultater i løpet av arbeidsdagen i dag, men basert på screeningresultatet ved FHI så er prøvene sannsynlige tilfeller med omikron. Vi har tett kontakt med kommunelegen i Ullensaker, sier avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet Line Vold.

Den tredje prøven FHI orienterte om i går er ennå ikke ankommet Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet mottar mange henvendelser og prøver til referanselaboratoriet

– Dette er ikke uventet. Vi mottar nå meldinger fra en rekke kommuner med spørsmål om bistand til vurderinger av hvorvidt smittede i kommunen kan være smittet med omikron-varianten, sier Line Vold.

Folkehelseinstituttet mottar også, i henhold til rutinene, fortløpende en rekke prøver som er positive for SARS-CoV-2 for avklaring av om prøven har omikron-varianten.

– Flere mikrobiologiske laboratorier i Norge jobber nå med å avklare mulig smitte med omikron-varianten av koronaviruset og vi forventer melding om flere tilfeller de nærmeste dagene.  Det viktigste nå er at de som er smittet og deres nærkontakter følger reglene om isolasjon og karantene, sier Vold.  

Også bekreftet omikron-variant i Øygarden kommune

Tidligere i dag varslet Øygarden kommune om at også de har bekreftet to smittede med omikronvarianten

Regjeringen har vedtatt tiltak i forbindelse med omikronvarianten

De tiltakene som er vedtatt av regjeringen i forbindelse med denne spesielle virusvarianten er publisert på regjeringens nettside: