Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Antall bekreftede omikron-tilfeller per 3. desember»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Antall bekreftede omikron-tilfeller per 3. desember

Nyhet

Antall bekreftede omikron-tilfeller per 3. desember

Per 3. desember er det bekreftet 19 positive prøver med omikronvarianten til Folkehelseinstituttet. Dette inkluderer to tilfeller i Øygarden kommune, 13 bekreftede tilfeller knyttet til julebordet i Oslo og fire reisende til Oslo lufthavn Gardermoen fra Sør-Afrika.

Per 3. desember er det bekreftet 19 positive prøver med omikronvarianten til Folkehelseinstituttet. Dette inkluderer to tilfeller i Øygarden kommune, 13 bekreftede tilfeller knyttet til julebordet i Oslo og fire reisende til Oslo lufthavn Gardermoen fra Sør-Afrika.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Det viktigste nå er at de som er smittet og deres nærkontakter følger reglene om isolasjon og karantene, sier avdelingsdirektør Line Vold. 

Folkehelseinstituttet mottar fortløpende en rekke prøver som er positive for SARS-CoV-2. Instituttet skal avklare om prøvene  har omikronvarianten. Dette er i henhold til rutinene. 

De fleste laboratorier har screeningmetoder som kan påvise virus som ikke er den dominante deltavarianten, eller som kan gi et foreløpig svar på omikronvariant.

Inntil videre skal SARS-CoV-2-positive prøver som med screeningmetode indikerer omikronvariant, bekreftes med en utvidet analyse (sekvensering). Enten lokalt eller ved referanselaboratoriet ved FHI. Alle laboratorieanalysesvar går direkte til laboratoriedatabasen MSIS for nasjonal oversikt over tilfeller.

Folkehelseinstituttet tar sikte på å rapportere bekreftede tilfeller med omikron en gang daglig fra og med mandag 6. desember.

Det kan være forskjell mellom antallet bekreftede tilfeller som Folkehelseinstituttet rapporterer og det som rapporteres fra den enkelte kommune. Det er fordi det kan ta noe tid før laboratorienes resultater er kvalitetssikret og registrert i MSIS labdatabase hos Folkehelseinstituttet.

– Tiden fra prøvetaking til sekvenseringsresultatene er ferdig kan variere. Personene det gjelder har uansett fått beskjed om positivt covid-19-svar, og eventuelt om det er mistanke om smitte med omikronvariant. De blir isolert og fulgt opp etter gjeldende anbefalinger for personer som er smittet med omikronvarianten, sier Vold.