Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Sender sms til 640.000 unge om Smittestopp»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Sender sms til 640.000 unge om Smittestopp

Nyhet

Sender sms til 640.000 unge om Smittestopp

I dag sender FHI en sms til over 640.000 personer mellom 16 og 25 år for å minne om appen Smittestopp. Appen kan bidra til raskere varsling ved smitte, og er svært nyttig spesielt nå som det er mye smitte blant unge.

Smittestopp-logo
Appen Smittestopp gjør at du både kan få beskjed dersom du har vært utsatt for smitte, og gi beskjed til de du har vært i nærheten av hvis du selv får påvist covid-19. .

I dag sender FHI en sms til over 640.000 personer mellom 16 og 25 år for å minne om appen Smittestopp. Appen kan bidra til raskere varsling ved smitte, og er svært nyttig spesielt nå som det er mye smitte blant unge.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

–  Koronasmitten øker nå i Norge, spesielt blant unge voksne og studenter. Samfunnet vårt er mer åpent enn på lenge, og mange har for tiden mange nærkontakter – både folk de kjenner og ikke kjenner.  Derfor minner vi i dag alle unge, og spesielt unge som har mange nærkontakter, om å laste ned appen Smittestopp, sier assisterende direktør i FHI, Gun Peggy Knudsen.

Slik ser sms-en ut

Smittestopp-sms.
Smittestopp-sms.

Husk å varsle om smitte via appen

– I en situasjon med sprengt smittesporingskapasitet i flere kommuner vil Smittestopp utgjøre en faktisk forskjell, sier Gun Peggy Knudsen i FHI.

Hun minner også alle brukerne om å faktisk varsle via appen.

– Hvis du får påvist smitte, er det viktig å få sagt fra til nærkontaktene dine så fort som mulig. Det er ingen som kan se at det er du som varsler, og det er viktig at alle faktisk varsler i appen hvis de får påvist smitte, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.

Hva om jeg får beskjed om smitte?

Hvis du får beskjed om smitte i appen, anbefaler vi at du tester deg så fort som mulig. Kontakt kommunen du bor i for å få tid og sted for å ta prøve. Se beskjeden du får i appen hvis du blir varslet.

Nøyaktig varsling

Appen bruker Bluetooth for å avgjøre om du kan ha vært i nærheten av en person med smitte i mer enn 15 minutter. Den er svært nøyaktig. Tester FHI utførte før sommeren viser at appen kan oppdage 93 prosent av alle nærkontaktene til en som er smittet av koronavirus, dersom alle bruker appen. 

Strenge personverninnstillinger

Det er frivillig å bruke Smittestopp, og det er du selv som bestemmer om du vil laste den ned eller ikke. Appen har svært strenge personverninnstillinger, og det er ingen som kan se om det er du som melder fra om smitte eller ikke, og heller ingen som kan se hvem du har vært i nærheten av. Opplysningene dine blir lagret trygt på din egen telefon.

–  Det å ha Smittestopp på mobilen er et enkelt og minimalt inngripende tiltak som hver enkelt av oss kan gjøre for å bidra til at vi unngår nye og strengere tiltak i samfunnet, sier Gun Peggy Knudsen i FHI.