Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Norge får over 1 million flere koronavaksinedoser»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Norge får over 1 million flere koronavaksinedoser

Nyhet

Norge får over 1 million flere koronavaksinedoser

Regjeringen har inngått en avtale som sikrer Norge 1  000 800 ekstra koronavaksinedoser. Økningen innebærer at hele befolkningen over 18 år vil få tilbud om to doser innen uke 36.

Regjeringen har inngått en avtale som sikrer Norge 1  000 800 ekstra koronavaksinedoser. Økningen innebærer at hele befolkningen over 18 år vil få tilbud om to doser innen uke 36.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Dette er svært gledelig. Økningen innebærer at befolkningen vil bli fullvaksinert to til tre uker tidligere.  Vi ser det som stor fordel at befolkningen har høyest mulig beskyttelse for å unngå en mulig smitteøkning i høst, sier Geir Bukholm, assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet. 

Bukholm sier at denne store økningen i koronavaksiner betyr at kommunene selv kan velge prioritering av hvem som tilbys vaksinasjon først. For dose 2 er prinsippet at de som har ventet lengst skal få tilbud først.  

Fordeling av vaksinedoser 

De nye koronavaksinedosene vil bli sendt kommunene i uke 34 og 35 sammen med dosene som allerede er planlagt distribuert. Det innebærer at kommunene vil totalt motta over 1 million doser i uke 34 og over 600 000 doser i uke 35. Dette inkluderer doser fra BioNTech/Pfizer og Moderna. 

Oversikten i koronavaksinasjonsveilederen er oppdatert med fordeling av vaksinedoser i uke 34: Distribusjon og fordeling av vaksiner og utstyr 

Kombinasjon av ulike koronavaksiner 

Siden økningen av koronavaksinedoser er med Spikevax fra Moderna vil mange kommuner som ikke har mottatt Spikevax tidligere få den nå. Flere av de som mottok Comirnaty (BioNTech/Pfizer) som dose 1. vil nå få Spikevax som 2. dose. 

– Koronavaksinene fra Pfizer og Moderna er likeverdige og det går helt fint å kombinere de to vaksinene til første og andre dose. Vaksinene er utviklet etter samme metode og er svært gode vaksiner i forhold til både effekt og sikkerhet, sier Bukholm. 

Vaksinen fra Moderna er minst like god og har i noen rapporter vist enda større beskyttelse mot Delta-varianten enn andre koronavaksiner. 

Ved kombinasjon av to ulike mRNA-vaksiner anbefaler FHI et minimumsintervall på 4 uker mellom dosene.