Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «100 000 doser fra Moderna er forsinket»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • 100 000 doser fra Moderna er forsinket

Nyhet

100 000 doser fra Moderna er forsinket

Folkehelseinstituttet fikk melding denne uken om en forsinkelse av ca halvparten av lovet leveranse fra Moderna. Det gjelder til sammen ca 100 000 doser som skulle vært levert i ukene 32 og 33.

Folkehelseinstituttet fikk melding denne uken om en forsinkelse av ca halvparten av lovet leveranse fra Moderna. Det gjelder til sammen ca 100 000 doser som skulle vært levert i ukene 32 og 33.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Dette gjelder enkelte kommuner på Østlandet, som har fått beskjed om reduksjonen av ca 50 000 doser i uke 32. Det er også sannsynlig at tilsvarende, altså en forsinkelse på ytterligere 50 000, gjelder for uke 33.  Det kan dermed være enkelte kommuner som må ta kontakt med noen av sine innbyggere for nye vaksineavtaler i disse to ukene.

 

– Variasjoner i antall doser som Norge mottar kan skje fortløpende på grunn av forsinkelser i produksjonsprosessen. FHI er i kontinuerlig dialog med produsentene, men likevel kan det hende at endringer oppstår med kort frist, sier assisterende direktør i FHIs koronavaksinasjonsprogram Jasper Littmann. Øvrige vaksineleveranser forventes å komme som forespeilet i ukene fremover.

 

Årsaken til forsinkelsen skal være at Moderna har problemer med å levere alt de først hadde lovet, så raskt som lovet. – Vi er i dialog med Moderna om kompensasjonsdoser, sier Littmann.