Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Stadig flere som vil ta koronavaksine»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Stadig flere som vil ta koronavaksine

Nyhet

Stadig flere som vil ta koronavaksine

Andelen som sier de vil vaksinere seg er nå på 84 prosent, viser tall fra en fersk befolkningsundersøkelse fra Folkehelseinstituttet.

Andelen som sier de vil vaksinere seg er nå på 84 prosent, viser tall fra en fersk befolkningsundersøkelse fra Folkehelseinstituttet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet har i samarbeid med Norstat og Mindshare gjennomført jevnlig befolkningsundersøkelser siden uke 45 i 2020 for å få kunnskap om i hvilken grad befolkningen opplever å få nok informasjon om koronavaksine og hvilken holdning de har til koronavaksinasjon.

– Det er gledelig å se at det nå er over 8 av 10 som ønsker å ta koronavaksine. Det er det høyeste tallet siden vi begynte å målingene i november sist år, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved Folkehelseinstituttet.

De eldste, personer over 60 år, har høyest oppslutning (94 %) til koronavaksinasjon. Det er ikke registrert noen forskjell i kvinner og menn sitt ønske om å ta koronavaksine.

Mindre smitte, beskytte sine nærmeste og å få hverdagen tilbake

Å bidra til mindre smitte i Norge oppgis som hovedgrunnen til å ta koronavaksine (80 %), etterfulgt av å beskytte sine nærmeste (77 %) og å få hverdagen tilbake (76 %).

– Undersøkelsen viser at det befolkningen savner mest er samvær med venner og familie, på andreplass kommer feriereiser, sier Bukholm.

Behov for mer informasjon blant de yngste

Andelen som oppgir å ha fått nok informasjon til å kunne ta et informert valg om vaksinasjon er på 75 prosent. De som i størst grad oppgir å ha tilstrekkelig med informasjon er de eldste (90 %) og de med høyest utdanning (82 %).

– Vi ser at informasjonsbehovet nå er størst blant de yngste i befolkningen. Dette jobber vi med, og innen kort tid vil det komme både anbefaling og informasjonskampanjer som er rettet mot spesifikke aldersgrupper, avslutter Bukholm.