Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Netcompany skal bidra i arbeidet med koronasertifikat»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Netcompany skal bidra i arbeidet med koronasertifikat

Nyhet

Netcompany skal bidra i arbeidet med koronasertifikat

FHI tildelte torsdag kontrakt til IT-selskapet Netcompany for bistand i arbeidet med løsninger for koronasertifikat og verifikasjon av koronasertifikater.

FHI tildelte torsdag kontrakt til IT-selskapet Netcompany for bistand i arbeidet med løsninger for koronasertifikat og verifikasjon av koronasertifikater.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Første trinn i koronasertifikatet kommer neste uke. Da vil det komme en samlet visning av vaksinasjonsstatus og eventuelt negativt testresultat på Helsenorge, slik at den enkelte bruker samlet kan se sin egen informasjon. Den endelige versjonen av sertifikatet, som vil være i tråd med EUs regelverk, kommer på Helsenorge i slutten av juni. Bruken av sertifikatet er ennå ikke avklart, verken nasjonalt eller med tanke på innreise og karantene. Det er regjeringen som fatter beslutning om dette.

Prosjektet med å utvikle et koronasertifikat i Norge ledes av Helsedirektoratet i tett samarbeid med FHI, Norsk helsenett og Direktoratet for e-helse.

Bistand til utvikling

16. april gikk FHI som tjenesteeier ut med forespørsel til markedet om bistand til arbeidet med koronasertifikat og validering av koronasertifikat.

Netcompany skal bidra i arbeidet med kompetanse og ha spesielt fokus på løsninger for verifikasjon. Netcompany skal blant annet utvikle en verifikasjonsløsning som gjør det mulig å kontrollere koronasertifikat. Dette vil bli en app som kan hentes fra Appstore og Google Play.

Netcompany har tidligere jobbet sammen med FHI i utviklingen av versjon 2 av appen Smittestopp. 

Begrunnelse for tildeling

Netcompany Norway AS har levert et gjennomgående godt tilbud med solide beskrivelser og refleksjoner knyttet til alle de oppstilte kravene.  Under tildelingskriteriet kvalitet ble Netcompany Norway AS rangert som nummer en på alle delkriteriene og dermed også som nummer en på hovedkriteriet kvalitet. Netcompany Norway AS ble også rangert som nummer en på tildelingskriteriet pris og har følgelig det beste forholdet mellom kvalitet og pris og innstilles dermed som vinner av konkurransen.

Basert på timeprisene, teamsammensetning og ressursenes tilgjengelighet er estimert pris for bistanden over 8 uker beregnet til MNOK 2,5 eks mva.