Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Nå har Smittestopp rundet 1 million nedlastinger»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nå har Smittestopp rundet 1 million nedlastinger

Nyhet

Nå har Smittestopp rundet 1 million nedlastinger

Nå har appen Smittestopp rundet 1 million nedlastinger. Dermed er appen i bruk av nesten 23 prosent av befolkningen over 16 år.

smittestopp-mobilskjerm-700.jpg

Nå har appen Smittestopp rundet 1 million nedlastinger. Dermed er appen i bruk av nesten 23 prosent av befolkningen over 16 år.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Dette er en milepæl, og spesielt viktig siden det fremdeles er høy smitte flere steder i landet. Det kan avlaste arbeidet med smittesporing som blir gjort i mange kommuner. Jeg vil takke hver og en av dere som har lastet ned appen, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.

Se antall nedlastinger på Nøkkeltall for Smittestopp

Mange har meldt seg smittet

Smittestopp ble lansert 21. desember. Antall nedlastinger har steget jevnt og trutt siden lanseringen, og FHI har brukt både tv-kampanje, annonsering i sosiale medier og aviser, sms til hele landets befolkning over 16 år og flere andre tiltak for å gjøre den best mulig kjent.

Så langt har nesten 3000 meldt seg smittet i Smittestopp.

44 prosent sier de vil laste ned appen

–44 prosent av befolkningen har sagt i undersøkelser at de kommer til å laste ned appen, så vi bør ha forhåpninger om at dobbelt så mange som i dag laster ned Smittestopp. Tilsvarende app i Danmark er lastet ned nesten 2,3 millioner ganger, så her tror vi det er mer å hente, sier Gun Peggy Knudsen.

Appen ble tidligere i vinter oppdatert slik at den kan brukes på eldre versjoner av iPhone. Det har også kommet oppdateringer som gjør at appen fungerer på arabisk, tyrkisk, tigrinja og urdu, polsk og somali.  

Last ned appen her

Last ned Smittestopp og få raskt beskjed om mulig smitte: