Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Ungarn og Slovakia kan bli røde denne uka»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Ungarn og Slovakia kan bli røde denne uka

Nyhet

Ungarn og Slovakia kan bli røde denne uka

Ungan og Slovakia kan bli røde denne uka. I tillegg går enkelte regioner i Sverige, Danmark og Finland mot innreisekarantene.

Ungan og Slovakia kan bli røde denne uka. I tillegg går enkelte regioner i Sverige, Danmark og Finland mot innreisekarantene.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

FHI anbefaler å innføre innreisekarantene for Ungarn og Slovakia når regjeringen skal beslutte hvilke EU-, EØS- og Schengen-land som bør bli omfattet av dette denne uka. I tillegg anbefaler FHI også innreisekarantene for enkelte regioner i de nordiske landene: Jämtland og Örebro i Sverige, Syddanmark i Danmark og regionen Kainuu i Finland. 

Se oversikt på gjeldende regler på Smittevernråd for reise og innreisekarantene ved ankomst til Norge. 

Alle disse har hatt stigende smittetall og ligger nå over grensen på mindre enn 20 bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere (14 dagers insidens) siste to uker. Jämtland lå per 7. september på 26 tilfeller per 100 000 innbyggere, Örebro hadde 31,8, Syddanmark 26,7, og Kainuu 29,1.

Insidensen for Ungarn ligger nå på 33,1, og Slovakia på 23,1.

Land og regioner som ved siste vurdering var røde er ikke gjenstand for vurdering av eventuelle lettelser denne uka. Vurderinger om å gjøre om regioner fra røde til gule gjøres hver 14. dag i partallsuker.

Det er regjeringen som i løpet av uka beslutter hva slags innreisekarantene som skal gjelde. Endringer trer i kraft fra og med midnatt, natt til lørdag 12. september.