Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Flere land kan bli røde mot slutten av uka»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Flere land kan bli røde mot slutten av uka

Nyhet

Flere land kan bli røde mot slutten av uka

FHI anbefaler at regjeringen innfører innreisekarantene for Italia, Vatikanstaten, San Marino og Slovenia. FHI anbefaler at innreisekarantenen for Kypros kan fjernes.

FHI anbefaler at regjeringen innfører innreisekarantene for Italia, Vatikanstaten, San Marino og Slovenia. FHI anbefaler at innreisekarantenen for Kypros kan fjernes.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Både Italia og Slovenia har rapportert om en rask stigning i antallet smittetilfeller de siste ukene, og ble ved sist vurdering trukket fram som to land som måtte følges spesielt nøye gjennom uken. For uke 34 og 35 hadde Italia 23,7 tilfeller per 100 000 innbyggere, tilsvarende tall for Slovenia lå på 21,6. San Marino og Vatikanstaten følger med som en helhetsvurdering for Italia.

FHI anbefaler samtidig å fjerne innreisekarantenen for Kypros. Landet har hatt en synkende insidens og har per 31. august færre enn 20 tilfeller per 100 000 siste to uker (17,7).

I tillegg følger FHI nå spesielt nøye med situasjonen i Slovakia, Estland og Litauen, hvor smittetallene stiger raskt.

Svenske og danske regioner

Innreisekarantene for flere svenske regioner anbefales også fjernet. Det gjelder Örebro (14,8), Gotland (18,4), Värmland (13,8), Västernorrland (15,1), Jämtland (10,7), og Västerbotten (9,9). De siste ukene har det vært en betydelig nedgang i insidens i disse regionene.

Region Sjælland i Danmark (ikke hele øya, jamfør kartet over områder som er omfattet av innreisekarantene) har også hatt en nedadgående trend i smittetall, og FHI anbefaler at innreisekarantene også her blir fjernet.

Bakgrunn for anbefalingene

FHI leverer hver uke en vurdering av smittesituasjonen i EU, EØS- og Schengen-landene. Det skal gjøres vurdering av land/regioner der det er aktuelt å endre fra gul til rød og fra rød til gul i partallsuker og kun vurdering av land/regioner der det er aktuelt å endre fra gul til rød i oddetallsuker.

Det er regjeringen som fatter beslutninger om hvilke land som omfattes av ti dagers innreisekarantene.

Endringer trer i kraft lørdag 5. september

Eventuelle endringer trer i kraft fra og med midnatt, natt til lørdag 5. september.

Kriterier for unntak fra karanteneplikten er mindre enn 20 bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere siste to uker (14 dagers insidens), og mindre enn 5 % positive prøver i snitt per uke siste to uker. I tillegg blir det gjort en helhetsvurdering.