Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Endring i reiseråd for Italia og Slovenia»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Endring i reiseråd for Italia og Slovenia

Nyhet

Endring i reiseråd for Italia og Slovenia

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til Italia og Slovenia, Vatikanstaten og San Marino.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til Italia og Slovenia, Vatikanstaten og San Marino.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

På bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset har regjeringen besluttet at disse landene går fra gult til rødt på smittekartet for Europa. Dermed endres også reiserådet. Alle reisende fra disse landene som kommer til Norge fra og med 5. september, blir ilagt ti dagers karantene.  

FHI anbefaler samtidig å fjerne innreisekarantenen for Kypros. Landet har hatt en synkende antall tilfeller og har per 31. august færre enn 20 tilfeller per 100 000 siste to uker. Dermed innfører Utenriksdepartementet unntak fra reiserådet for Kypros, og det går fra rødt til gult på smittekartet for Europa.

Det samme gjelder også regionene Örebro, Gotland, Värmland, Västernorrland, Jämtland og Västerbotten i Sverige samt regionen Sjælland (gjelder altså ikke region Hovedstaden) i Danmark som alle går fra rødt til gult på smittekartet.

Endringene trer i kraft fra og med midnatt natt til lørdag 5. september.  

illustrasjonskart over områder som er omfattet av karantene ved innreise til Norge
Områder som er omfattet av karantene ved innreise til Norge fra 5. september 2020. Regjeringens råd er å unngå alle ikke-nødvendige reiser til utlandet. Rød farge = høyt smittepress og karantene påkrevet ved innreise til Norge. Gul farge= økt risiko, karantene ikke påkrevet ved innreise til Norge, Rød farge skravert = ikke evaluert eller ikke tilstrekkelig data om smittepress, karantene påkrevet. Illustrasjon: Folkehelseinstituttet