Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Anbefaler endringer i innreisekarantene for nye områder i Finland»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Anbefaler endringer i innreisekarantene for nye områder i Finland

Nyhet

Anbefaler endringer i innreisekarantene for nye områder i Finland

Folkehelseinstituttet anbefaler at regjeringen innfører innreisekarantene for seks nye sjukvårsdistrikter i Finland. For Norden for øvrig og EU/EØS/Schengen blir det ikke foreslått endringer.

Folkehelseinstituttet anbefaler at regjeringen innfører innreisekarantene for seks nye sjukvårsdistrikter i Finland. For Norden for øvrig og EU/EØS/Schengen blir det ikke foreslått endringer.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

På oppdrag fra regjeringen utarbeider Folkehelseinstituttet hver uke en rapport om hvilke land som tilfredsstiller bestemte kriterier for å unntas karanteneplikten ved innreise til Norge, hvilke land som ikke tilfredsstiller kriteriene, og hvilke land det ikke finnes tilstrekkelige data for å vurdere.

Det har vært en økning i antall tilfeller i seks sjukvårdsdistrikt i Finland (insidens, altså antall bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere siste to uker, i parentes):

  • Centrala Tavastland sjukvårdsdistrikt (28,6)
  • Egentliga Finland sjukvårdsdistrikt (28,6)
  • Lappland sjukvårdsdistrikt (26,5)
  • Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt (24,9)
  • Mellersta Österbotten sjukvårdsdistrikt (28,4)
  • Syd-Österbotten sjukvårdsdistrikt (23,3)

FHI anbefaler å innføre innreisekarantene for disse sjukvårdsdistriktene.

Øvrige sjukvårdsdistrikter i Finland som ved sist vurdering var røde, forblir røde denne uken. Det samme gjelder regioner i øvrige nordiske land.

FHI anbefaler også å videreføre innreisekarantene for hele EU/EØS/Schengen utenom Norden. Insidensen har vært stigende i de fleste land de siste ukene. Denne trenden fortsatte også siste uke. Flere land har også en stigning i andel positive prøver blant de undersøkte – i snitt for uke 39–40 har nå også Belgia, Bulgaria, Polen og Slovenia oversteget 5%.

I løpet av uka beslutter regjeringen hva slags innreisekarantene som skal gjelde for hvilke land og regioner. Endringer trer i kraft fra og med midnatt, natt til lørdag 17. oktober.