Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Smittevernråd ved reiser innenlands»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Smittevernråd ved reiser innenlands

Nyhet

Smittevernråd ved reiser innenlands

Reiser fra områder med mye smitte i Norge medfører risiko for spredning til innenlandsområder med lite smitte. Helsemyndighetene oppfordrer derfor reisende fra områder med høy forekomst til å være særlig forsiktige de første 10 dagene etter ankomst.

Colourbox.com
Colourbox.com

Reiser fra områder med mye smitte i Norge medfører risiko for spredning til innenlandsområder med lite smitte. Helsemyndighetene oppfordrer derfor reisende fra områder med høy forekomst til å være særlig forsiktige de første 10 dagene etter ankomst.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Regjeringen fraråder nå unødvendige reiser innenlands. Men de viktigste reisene, som å reise hjem til jul, kan være en nødvendig reise for den enkelte.  

I noen områder av Norge, slik som i Oslo og Bergen, er det nå mye pågående smitte. Samtidig er det mange kommuner som knapt har hatt noe smitte.   

− Reiser fra et område med mye smitte til et område med lite smitte utgjør en risiko for spredning - uavhengig av om man krysser en landegrense, sier overlege Trude Arnesen ved Folkehelseinstituttet.   

− I slike tilfeller må du huske på at du de første 10 dagene etter reisen har høyere risiko enn de rundt deg for å være smittet, selv om du føler deg helt frisk, forklarer Arnesen. 

− Vi er særlig redd for smitte til de eldste og til de som er i risikogruppene, sier hun. 

Folkehelseinstituttet anbefaler følgende forholdsregler i 10 dager etter reiser i Norge fra et område med mye smitte til et område med lite smitte:  

  • Redusere antall kontakter. 
  • Hold 2 meters avstand til personer i risikogruppen.  
  • Vær særlig nøye med hånd- og hostehygiene.  
  • Vær særlig oppmerksom på symptomer.
  • Ha lav terskel for å teste deg hvis du får symptomer eller tror du kan har vært utsatt for smitte. 

Og før du reiser; tenk over hva du skal gjøre dersom du blir syk og må isolere deg, eller dersom du må i karantene. 

Helsenorge.no finner du utfyllende smittevernråd ved reise og ferie i Norge, blant annet om flyreiser, reiseråd til risikogrupper og deres pårørende og anbefalinger for offentlig transport.