Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «FHI anbefaler innreisekarantene for 3 nye sjukvårdsdistrikt i Finland»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • FHI anbefaler innreisekarantene for 3 nye sjukvårdsdistrikt i Finland

Nyhet

FHI anbefaler innreisekarantene for 3 nye sjukvårdsdistrikt i Finland

Folkehelseinstituttet anbefaler at regjeringen innfører innreisekarantene for 3 nye sjukvårdsdistrikt i Finland. For Norden for øvrig og EU/EØS/Schengen blir det ikke foreslått endringer.

Folkehelseinstituttet anbefaler at regjeringen innfører innreisekarantene for 3 nye sjukvårdsdistrikt i Finland. For Norden for øvrig og EU/EØS/Schengen blir det ikke foreslått endringer.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

På oppdrag fra regjeringen utarbeider Folkehelseinstituttet hver uke en rapport om hvilke land og regioner som tilfredsstiller bestemte kriterier for å unntas karanteneplikten ved innreise til Norge, hvilke land som ikke tilfredsstiller kriteriene, og hvilke land det ikke finnes tilstrekkelige data for å vurdere.

FHI anbefaler å innføre innreisekarantene for 3 sjukvårdsdistrikt i Finland (insidens, altså antall bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere siste to uker, i parentes):

  • Östra Savolax sjukvårdsdistrikt (34,8)
  • Lapplands sjukvårdsdistrikt (34,2)
  • Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt (44,9)

Land og regioner som ved siste vurdering var røde er ikke gjenstand for vurdering av eventuelle lettelser denne uka. Vurderinger om å gjøre om land og regioner fra røde til gule gjøres hver 14. dag, i partallsuker.

I løpet av uka beslutter regjeringen hva slags innreisekarantene som skal gjelde for hvilke land og regioner. Endringer trer i kraft fra og med midnatt, natt til lørdag 7. november.

Spesielt om arbeidsreisende

Utenlandske arbeidstakere som i de siste 10 døgnene før de kommer til Norge har oppholdt seg i områder med særlig høyt smittenivå, kan ikke benytte seg av unntaket fra innreisekarantene i covid-19-forskriften § 6c, dvs. at de ikke kan benytte ordningen med testing hver tredje dag. Se Endringer i unntak fra karanteneplikten § 6 c for utenlandske arbeidstakere for en oversikt over hvilke regioner og land dette gjelder for per nå. I tillegg til disse områdene vil dette fra midnatt, natt til lørdag 7. november, også gjelde Tyskland samt regioinene Sjælland i Danmark og Södermanland, Västmanland, Gotland, Skåne, Halland, Västra Götaland og Dalarne i Sverige. 

Arbeidsreisende som benytter seg av andre unntak enn covid-19-forskriftens § 6c fortsatt kan benytte disse selv om de kommer fra et område med forhøyet smitte.

Se Tallgrunnlag for innreisekarantene uke 43 og 44.