Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Økt smitte i Belgia»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Økt smitte i Belgia

Nyhet

Økt smitte i Belgia

Det har den siste tiden vært økning av smitte i Belgia. Det betyr at landet kan bli «rødt» i slutten av uka dersom situasjonen ikke endrer seg.

Det har den siste tiden vært økning av smitte i Belgia. Det betyr at landet kan bli «rødt» i slutten av uka dersom situasjonen ikke endrer seg.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Belgia har passert grensen som er satt til 20 tilfeller per 100 000 innbyggere siste 14 dager. Regjeringen ba Helsedirektoratet og FHI om nye vurderinger av smittesituasjonen i går.

– Nye innhentede tall viser at Belgia ligger på 27,5 nye tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, og trenden går oppover. Derfor varsler vi allerede nå at Belgia kan komme til å bli markert som rødt i oversikten over land som krever karantene ved innreise til Norge, sier overlege Siri Helene Hauge ved Folkehelseinstituttet.

Beslutning mot slutten av uka

Beslutningen om karantene ved innreise fra Belgia blir tatt av regjeringen mot slutten av uka. Informasjon om beslutningen vil bli formidlet umiddelbart i etterkant. Karantenereglene vil ikke ha tilbakevirkende kraft, men vil i så fall gjelde fra midnatt fredag, natt til lørdag.  

– Vi legger ellers vekt på de generelle reiserådene; alle bør vurdere om de skal reise. All reise vil kunne innebære en økt risiko for smitte og situasjonen dit du reiser kan endre seg raskt. Derfor må alle sette seg godt inn i forholdene lokalt. Spesielt personer i risikogrupper må nøye vurdere reiser, sier Siri Helene Hauge ved FHI. 

Oppmerksomhet ved symptomer

Personer som har kommet fra et land eller regioner som kort tid etter får status "rød", blir ikke ilagt karantene, men de må være særlig oppmerksomme på symptomer på covid-19, teste seg ved behov og være nøye med å holde avstand på minst én meter.  

Vurderingene av land og regioner som tilfredsstiller kriteriene om innreise til Norge fra EU/EØS/Schengen-land uten karanteneplikt blir gjort hver 14. dag, med mindre det er behov for å gjøre endringer tidligere.

For oversikt over røde og grønne land, se Land og områder med tilstrekkelig lav smittespredning (FHI)

For mer informasjonom reiser og reiseråd, se Informasjon om reiser og koronavirus - spørsmål og svar (Utenriksdepartementet)