Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Økt smitte i Spania (arkivert)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Økt smitte i Spania (arkivert)

Nyhet

Økt smitte i Spania (arkivert)

Det har den siste tiden vært økning av smitte i nordlige regioner i Spania. Det betyr at Spania kan bli "rødt" i slutten av denne uka dersom det ikke skjer endringer de nærmeste dagene.

Det har den siste tiden vært økning av smitte i nordlige regioner i Spania. Det betyr at Spania kan bli "rødt" i slutten av denne uka dersom det ikke skjer endringer de nærmeste dagene.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Det betyr at reisende fra Spania til Norge kan måtte gå i 10 dagers karantene ved hjemkomst når nye reiseråd presenteres fredag. Nordmenn som er på reise i de aktuelle områdene må følge lokale råd, og oppføre seg slik at de har minst mulig risiko for selv å bli smittet, sier overlege Are Stuwitz Berg i FHI.

Karantenereglene vil ikke ha tilbakevirkende kraft, men vil i så fall gjelde fra iverksettelsestidspunktet på fredag.

De siste dagene rapporteres det om økte smittetall i Spania. Det er særlig økning i smitte i de nordlige regionene Aragón og Katalonia. Smittetallene i de fleste andre regionene i Spania er fortsatt lave.

– Vi har gjort en vurdering av smittesituasjonen i Spania, og reiserådene vil bli vurdert av regjeringen i slutten av uka. Men vi ønsker allerede nå å gjøre reisende oppmerksomme på at Spania kan bli rødt dersom det ikke skjer endringer frem til da, sier overlege Are Stuwitz Berg.

Norske myndigheter følger med på utviklingen

Regjeringen har besluttet unntak fra karanteneplikten i EU/EØS og Schengen-området ved innreise fra land som har tilstrekkelig lav smittespredning. Økningen i Katalonia og Aragón gjør at Spania nå er over grenseverdien som FHI har satt for antall tilfeller per 100 000, og ligger på 20,7 tilfeller per 100 000 innbyggere, ifølge tallene fra EUs smittevernbyrå European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) per 19. juli.

– Vi legger ellers vekt på de generelle reiserådene; alle bør vurdere om de skal reise, all reise vil kunne innebære en økt risiko for smitte og situasjonen dit du reiser kan endre seg raskt. Derfor må alle sette seg godt inn i forholdene lokalt. Spesielt personer i risikogrupper må nøye vurdere reiser, sier Are Stuwitz Berg.

Se reiseinformasjon om Spania fra Utenriksdepartementet.