Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Nordmenn rådes om ikke å reise til Hubei-provinsen og frarådes ikke-nødvendige reiser til Zhejiang i Kina»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nordmenn rådes om ikke å reise til Hubei-provinsen og frarådes ikke-nødvendige reiser til Zhejiang i Kina

Nyhet

Nordmenn rådes om ikke å reise til Hubei-provinsen og frarådes ikke-nødvendige reiser til Zhejiang i Kina

Folkehelseinstituttet og Utenriksdepartementet har oppdatert reiseråd for Kina som følge av utbruddet av koronavirus (coronavirus) covid-19.

Folkehelseinstituttet og Utenriksdepartementet har oppdatert reiseråd for Kina som følge av utbruddet av koronavirus (coronavirus) covid-19.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet råder norske borgere til ikke å reise til Hubei-provinsen i Kina (herunder Wuhan by) på grunn av utbredt smittespredning i denne provinsen.

– Formålet med rådet er å redusere risikoen for at norske borgere smittes av koronavirus covid-19 og tar dette med seg hjem til Norge, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Videre fraråder norske myndigheter ved Utenriksdepartementet reiser som ikke er strengt nødvendige til Zhejiang på grunn av effekten spredningen av koronavirus covid-19 har på samfunnet i Kina generelt.

Situasjonen vurderes fortløpende, og reiserådene kan endre seg som en følge av dette.

– Folkehelseinstituttet følger situasjonen nøye, og er i tett dialog med smitteverninstituttene i våre naboland, Verdens helseorganisasjon (WHO) og Det europeiske smittevernbyået (ECDC), sier Vold. 

Utenriksdepartementet utsteder reiseråd basert på en samlet vurdering av situasjonen for reisende i landet som følge av virusutbruddet.