Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Nordmann bosatt i Italia smittet av koronavirus»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nordmann bosatt i Italia smittet av koronavirus

Nyhet

Nordmann bosatt i Italia smittet av koronavirus

Folkehelseinstituttet er informert om at en nordmann har testet positivt på koronaviruset i Italia. Vedkommende har milde symptomer. Personen er bosatt i Italia, og følges opp av italiensk helsevesen.

Folkehelseinstituttet er informert om at en nordmann har testet positivt på koronaviruset i Italia. Vedkommende har milde symptomer. Personen er bosatt i Italia, og følges opp av italiensk helsevesen.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet følger opp saken i dialog med italiensk helsevesen, og oppdaterer saken ved ny informasjon.

Flertallet av de som smittes med det nye koronaviruset ser ut til å få mild sykdom. Noen utvikler mer alvorlig sykdom med komplikasjoner. Det ser ut til at færre enn 1 prosent av de smittede dør av sykdommen (ved influensaepidemier er denne andelen 0,1 %). Eldre og personer med underliggende sykdom er mer utsatt for alvorlig forløp, mens barn er mindre utsatt for alvorlig sykdom.

– Vi forventer smittetilfeller også her i landet. Mye er fortsatt ukjent om denne sykdommen. Vi planlegger derfor for et bredt spekter scenarier for tiden fremover i Norge. Dersom veldig mange blir smittet, vil det bli mange som blir så syke at de trenger helsehjelp. Helsetjenesten og spesielt sykehusene kan da oppleve en ekstra stor belastning, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.