Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Utvalgte helsepersonellgrupper vil få tilbud om koronavaksinasjon»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utvalgte helsepersonellgrupper vil få tilbud om koronavaksinasjon

Nyhet

Utvalgte helsepersonellgrupper vil få tilbud om koronavaksinasjon

FHI setter av vaksiner til 15.000 ansatte i spesialisthelsetjenesten. Primærhelsetjenesten kan få inntil 20 prosent av dosene som blir fordelt til kommunene. Grunnen er betydelig fare for mer smitte de nærmeste ukene.

FHI setter av vaksiner til 15.000 ansatte i spesialisthelsetjenesten. Primærhelsetjenesten kan få inntil 20 prosent av dosene som blir fordelt til kommunene. Grunnen er betydelig fare for mer smitte de nærmeste ukene.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

 Folkehelseinstituttet har allerede anbefalt for regjeringen at helsepersonell prioriteres for koronavaksinasjon, men etter risikogruppene. Men vi har anbefalt at rekkefølgen kan justeres dersom det blir mer smitte. Dette gjør vi nå. Det er en betydelig fare de fire neste ukene for mange nye lokale utbrudd og regional økning, sier direktør ved FHI Camilla Stoltenberg. 

Grunnen til dette er smittesituasjonen i landene rundt oss, og også FHIs risikovurdering når det gjelder smitteutviklingen for de neste ukene. Dette er blant annet knyttet til den betydelige reisingen og økte sosiale kontakten i jule- og nyttårshelgene. FHI er også bekymret for importsmitte og mutasjoner av viruset som medfører økt smittsomhet.  

Risikovurderingen kan endre seg raskt, men planlegging for vaksinering tar lang tid. Derfor foreslår FHI å justere på prioriteringene allerede nå. Vaksinasjon av helsepersonell starter i uke 2.  

Prioritering mellom ulike grupper 

Vaksinasjon av utvalgte helsepersonellgrupper vil pågå parallelt med vaksinasjon av beboere i sykehjem og risikogrupper over 85 år.  

Det er 370 000 helsepersonell i landet. Det er foreløpig ikke nok vaksiner til alle dem, og det må gjøres prioriteringer. FHI har hatt dialog med og fått innspill fra både Legeforeningen, Norsk sykepleierforbund, KS og de regionale helseforetakene (RHF-ene) om hva slags helsepersonell som bør prioriteres først. 

Det er enighet om at sikring av kapasitet av essensielle tjenester med personell som er kritisk vanskelig å erstatte hvis de havner i isolasjon bør prioriteres i første omgang. Det er de regionale helseforetakene og kommunene som vil vurdere dette, men FHI har laget forslag til kriterier som kan være til hjelp for å prioritere mellom ulike grupper, sier direktør Camilla Stoltenberg i FHI.  

Se også de to siste risikovurderingene fra FHI: