Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «17 nye covid-19-dødsfall registrert hos FHI i uke 47-49»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • 17 nye covid-19-dødsfall registrert hos FHI i uke 47-49

Nyhet

17 nye covid-19-dødsfall registrert hos FHI i uke 47-49

Det er registrert 17 nye dødsfall i Folkehelseinstituttets statistikk som publiseres onsdag. Dette skyldes ikke 17 dødsfall siste døgn, men en kombinasjon av sen innrapportering og oppdaterte tall for ukene 47, 48 og 49.

Det er registrert 17 nye dødsfall i Folkehelseinstituttets statistikk som publiseres onsdag. Dette skyldes ikke 17 dødsfall siste døgn, men en kombinasjon av sen innrapportering og oppdaterte tall for ukene 47, 48 og 49.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Registreringen av de 17 nye dødsfallene skyldes en kombinasjon av sen innrapportering og oppdaterte tall fra Dødsårsaksregisteret.

De 17 nye registrerte dødsfallene fordeler seg slik:

  • etterregistrering av 2 dødsfall i uke 47 (16.-22.november)
  • etterregistrering av 12 dødsfall i uke 48 (23.-29. november)
  • 3 dødsfall i uke 49 (inneværende uke)

Dødsfallene er fra flere steder i landet. Tre var i alderen 60-69 år, og 14 var personer over 70 år. Dødsfallene har skjedd både på sykehus og sykehjem. 

Totalt er det de siste tre ukene registrert 50 dødsfall, dette tallet inkluderer altså de etterregistrerte.

– Antall covid-19-assosierte ukentlige dødsfall fortsetter å stige, og det er meldt om totalt 26 dødsfall i uke 48 (23.-29. november). Det er ikke uventet at antall dødsfall stiger til tross for en nedgang i meldte tilfeller og en nedgang i antallet  pasienter som blir innlagt i sykehus.

Stigningen i dødsfall reflekterer stigningen i antall meldte tilfeller i de foregående ukene, og at det har vært en økning i antallet smittede i aldersgruppene med størst risiko for alvorlig forløp og død, blant annet pga økning i antallet utbrudd i sykehjem, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Dødeligheten i Norge totalt i 2020 er så langt ikke over det som har vært registrert de siste årene.