Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Smittede personer har reist med Color Line mellom Hirtshals og Kristiansand - arkivert»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Smittede personer har reist med Color Line mellom Hirtshals og Kristiansand - arkivert

Nyhet

Smittede personer har reist med Color Line mellom Hirtshals og Kristiansand - arkivert

Color Line har blitt varslet av Folkehelseinstituttet om at noen av deres passasjerer på to turer med SuperSpeed 1 fra Hirtshals til Kristiansand i ettertid har testet positivt for covid-19.

Color Line har blitt varslet av Folkehelseinstituttet om at noen av deres passasjerer på to turer med SuperSpeed 1 fra Hirtshals til Kristiansand i ettertid har testet positivt for covid-19.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Den ene overfarten fra Hirtshals til Kristiansand var 4. august med avgang kl. 12.15, den andre var med samme skip og reiserute om natten fra 29. juli til 30. juli med avreise kl. 20.45.

(Retting fra første publisering: Da saken ble publisert stod det at den ene overfarten var 30. juli, riktig dato skulle være 4. august. Dette er nå rettet.)

Tre passasjerer fra den første seilingen og en passasjer fra den andre seilingen har i etterkant testet positivt for covid-19.

– Risikoen for at andre passasjerer kan ha blitt smittet på de to seilingene er liten, men vi ber alle følge med på egen helsetilstand og ta kontakt med helsetjenesten dersom de føler seg syke, sier forsker Petter Elstrøm ved Folkehelseinstituttet.

Under den første seilingen er det hovedsakelig personer som reiste på business class som kan ha blitt eksponert for smitte. Personer som har bestilt sete i nærheten av vedkommende passasjer blir kontaktet og fulgt opp av kommunen der de bor. 

– Det er ikke sannsynlig at smitten har skjedd på skipet, men FHI kan ikke utelukke at personer som har vært i kontakt kan ha blitt utsatt for smitte. Derfor er det viktig at personer på disse to seilingene er oppmerksomme på symptomer på koronavirus, og raskt tar kontakt med kommunehelsetjenesten ved tegn til sykdom, sier forsker Petter Elstrøm ved Folkehelseinstituttet.

Alle kontaktpersoner for reisende på disse seilingene vil bli kontaktet på SMS og e-post av Color Line, og eventuelt eksponerte ansatte blir håndtert i henhold til anbefalinger fra Folkehelseinstituttet. 

Folkehelseinstituttet koordinerer kontakten mellom Color Line og de ulike kommunene som har passasjerer som har vært om bord.