Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Polen fortsatt grønt mot slutten av uka, Frankrike kan bli rødt»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Polen fortsatt grønt mot slutten av uka, Frankrike kan bli rødt

Nyhet

Polen fortsatt grønt mot slutten av uka, Frankrike kan bli rødt

Polen blir likevel trolig fortsatt grønt når FHI leverer sine vurderinger av smittesituasjonen i land i EU-, EØS- og Schengen-området mot slutten av uka. Men Frankrike kan etter nye vurderinger i dag bli vurdert som rødt.

Polen blir likevel trolig fortsatt grønt når FHI leverer sine vurderinger av smittesituasjonen i land i EU-, EØS- og Schengen-området mot slutten av uka. Men Frankrike kan etter nye vurderinger i dag bli vurdert som rødt.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

FHI leverer annenhver uke en vurdering av smittesituasjonen i EU, EØS- og Schengen-landene. Det er regjeringen som fatter beslutninger om hvilke land som omfattes av innreisekarantene. Dette gjøres på bakgrunn av vurderinger fra FHI. 

FHI publiserte i går informasjon om at Tsjekkia og Sveits trolig blir anbefalt røde når bestemmelsene for innreisekarantene skal oppdateres i slutten av uka. FHI anbefalte også at Polen bør vurderes.

– Vi har i dag fått ny informasjon om at EUs smittevernbyrå ECDC hadde feil i sine data når det gjaldt Polen. Andelen positive lå etter vår informasjon i uke 29 og 30 på mer enn 5 prosent. Nye opplysninger fra ECDC i dag viser at andelen positive prøver var 1,4 % for uke 29 og 2,1 % for uke 30. Polen blir derfor trolig vurdert som grønt, sier avdelingsdirektør Line Vold.

Frankrike kan bli rødt

FHI har også i dag vurdert Frankrike på nytt.

Det har den siste tiden vært rapportert en betydelig økende insidens i Frankrike og per 3. august var denne 21,7 antall positive tilfeller per 100 000 innbyggere for de siste to ukene. Andelen positive har vært relativt stabil, men vist en svak stigning fra uke 29 til 30.

– FHI vurderer derfor situasjonen i Frankrike per i dag til å kunne gå mot rødt i våre anbefalinger som vi leverer til regjeringen i slutten av uka, sier avdelingsdirektør Line Vold.