Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Endringer i reiseråd fra 8. august»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Endringer i reiseråd fra 8. august

Nyhet

Endringer i reiseråd for Sverige og andre europeiske land fra 8. august

Smitte har økt i Frankrike, Tsjekkia, Sveits og Monaco. Fra natt til lørdag kreves derfor regjeringen innreisekarantene for de som kommer fra disse landene. Det er også endringer for svenske regioner.

Smitte har økt i Frankrike, Tsjekkia, Sveits og Monaco. Fra natt til lørdag kreves derfor regjeringen innreisekarantene for de som kommer fra disse landene. Det er også endringer for svenske regioner.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

På grunn av økningen av smitte den siste tiden har regjeringen besluttet å endre status for følgende land og regioner:

Sverige:

  • Personer fra følgende regioner kan nå reise karantenefritt (endres fra rødt til grønt i smittekartet): Uppsala, Södermanland, Dalarna, Västerbotten. 
  • Følgende regioner blir på ny omfattet av reisekarantene (endres fra grønne til røde områder i kartet): Kronoberg, Skåne. 

Andre europeiske land:

  • Følgende land blir på ny omfattet av reisekarantene (blir røde land): Frankrike, Tsjekkia, Sveits, Monaco.
  • Ingen land endres fra «rødt til grønt».

I Frankrike, Sveits og Tsjekkia har det de siste 14 dagene vært mellom 22 og 28 nye tilfeller per 100 000 innbyggere, i Monaco er tallet 36.

Gjelder fra natt til lørdag

Endringen i anbefalingene gjelder fra til lørdag 8. august. Alle reisende fra «røde land», også fra de som nylig har skiftet fra «grønt» til «rødt», blir da ilagt 10 dager karantene.

FHI leverer annenhver uke en vurdering av smittesituasjonen i EU, EØS- og Schengen-landene. Oppdateringer kan komme oftere dersom et land, eller en region i et nordisk land, får en forverret smittesituasjon. Det er regjeringen som fatter beslutninger om hvilke land og regioner som omfattes av innreisekarantene. 

Informasjon om reiser og karantene: