Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Cruiseskipet Seadream I settes i karantene i Bodø - arkivert»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Cruiseskipet Seadream I settes i karantene i Bodø - arkivert

Nyhet

Cruiseskipet Seadream I settes i karantene i Bodø - arkivert

Cruiseskipet Seadream I kan ha covid-19 smitte ombord, og skipet er nå dirigert til Bodø. Skipet ankommer Bodø 0200 natt til 5. august. Både besetningen og passasjerene er nå i karantene.

Cruiseskipet Seadream I kan ha covid-19 smitte ombord, og skipet er nå dirigert til Bodø. Skipet ankommer Bodø 0200 natt til 5. august. Både besetningen og passasjerene er nå i karantene.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Mistanke om covid-19 stammer fra den forrige seilingen til Seadream I som startet 21. juli med ankomst Tromsø 2. august 2020. Det pågår nå en ny seiling med skipet som startet 2. august. En dansk statsborger som deltok på det første cruiset har fått påvist positiv covid-19 prøve etter hjemkomst til Danmark. Personen hadde ikke symptomer under seilasen, ifølge rederiet. 

– Personen har etter informasjon vi har fått ikke symptomer, og vi kan ikke med sikkerhet si i hvilken tidsperiode personen har vært utsatt for smitte, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Alle passasjerer fra forrige og pågående seiling og mannskapet mottar nå informasjon fra rederiet om hvordan de skal forholde seg. Alle skal gjennomføre 10 dagers karantene og oppfordres til å teste seg.

Bodø kommune og Nordlandssykehuset Bodø forbereder seg nå på å håndtere testing av mannskapet når båten kommer inn. 

– Folkehelseinstituttet har fått tilsendt passasjerlistene fra rederiet og jobber nå med å systematisere informasjonen for å kontakte kommunene som har hatt passasjerer på skipet. Vi har nå dialog med Bodø kommune og Nordlandssykehuset Bodø om håndtering av testing, karantinering med mer, sier avdelingsdirektør Line Vold.

Folkehelseinstituttet bistår med smittevernråd og anbefalinger til rederiet og kommunen når det gjelder smittesporing, og har ansvaret for å ha kontakt med berørte kommuner om smittesituasjonen og nasjonal oversikt over eventuelle flere tilfeller.

Folkehelseinstituttet samarbeider med Helsedirektoratet om situasjonen.