Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status koronasmitte lørdag 4. april 2020 (arkivert)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status koronasmitte lørdag 4. april 2020 (arkivert)

Nyhet

Status koronasmitte lørdag 4. april 2020 (arkivert)

Totalt 5510 personer med påvist covid-19 er meldt til Folkehelseinstituttet. Det viser dagsrapporten fra Folkehelseinstituttet.

Totalt 5510 personer med påvist covid-19 er meldt til Folkehelseinstituttet. Det viser dagsrapporten fra Folkehelseinstituttet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Den daglige rapporten fra Folkehelseinstituttet gir et situasjonsbilde for koronavirussituasjonen (covid-19) i Norge og en oppdatering fra Norden og Verden.

Dagsrapporten er basert på data fra meldingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS), mikrobiologiske laboratorier, Norsk intensivregister og Sykdomspulsen.

Dagens rapport er generert 4.04.2020. Tallene er midlertidige og kan bli endret.

Hovedpunkter fra rapporten

  • Det er nå meldt om 5 510 personer med påvist covid-19 til Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). Oppdatert kl. 24.00 den 3.04.2020.

Forskjellen mellom dagens tall for meldte tilfeller og gårsdagens tall er noe høyere enn tidligere. Dette skyldes at noen av de tidligere smittede kun har vært varslet til FHI, men ikke meldt til MSIS. Antall smittede er nå oppdatert bakover i tid.

  • Det er totalt 50 dødsfall varslet til FHI (per 4.04.2020 kl. 08.00). Gjennomsnittsalderen for de døde er 84 år (fra 51 til 104 år), og 52 prosent er menn.
  • Totalt 105 865 personer er rapportert testet for covid-19 per 3. april 2020 kl. 15.00. Om lag 5 prosent av de som er testet, er smittet med koronavirus gjennom utbruddet så langt. De siste dagene har andel positive prøver hatt en nedadgående trend.
  • Det er totalt 163 personer med bekreftet SARS-CoV-2 som har vært innlagt i intensivenhet.* 106 er inneliggende.

*Tall fra Norsk intensivregister over intensivinnleggelser og tall fra Helsedirektoratet over sykehusinnleggelser samles inn på ulike måter, og er derfor ikke direkte sammenlignbare.

Se hele rapporten:

Oppdateringer i veilederen om koronavirus: