Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Publiserer råd for barnehager og skoler rett etter påske (arkivert)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Publiserer råd for barnehager og skoler rett etter påske (arkivert)

Nyhet

Publiserer råd for barnehager og skoler rett etter påske (arkivert)

Folkehelseinstituttet skal sammen med Utdanningsdirektoratet utarbeide en veileder for smittevern i barnehager, skolefritidsordninger og skoler. Veilederen vil publiseres like over påske.

Folkehelseinstituttet skal sammen med Utdanningsdirektoratet utarbeide en veileder for smittevern i barnehager, skolefritidsordninger og skoler. Veilederen vil publiseres like over påske.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Regjeringen har besluttet at barnehagene skal åpne fra 20. april, og 1.-4. trinn  i barneskolen og skolefritidsordningen fra 27. april. Samme dag åpner videregående skoler for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp og yrkesfagelever på VG2.

I slutten av mars ble det nedsatt en ekspertgruppe med representanter fra FHI, Utdanningsdirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet samt en observatør fra Helsedirektoratet som skulle vurdere tiltak på skole- og barnehageområdet under koronautbruddet. Ekspertgruppens rapport ble publisert  tirsdag 7. april.

Kapittel 4 i rapporten handler om smittevern, og har forslag til tiltak som kan være aktuelle ved gjenåpning av skoler og barnehager.

Veilederen som skal utarbeides, vil ta utgangspunkt i rapporten. FHI og utdanningssektoren vil sammen arbeide for å utforme tiltak som er best mulig tilpasset hverdagen i barnehager, SFO og skoler.