1 av 5 deler data fra Smittestopp-appen med Folkehelseinstituttet (arkivert)
Nyhet
|Publisert
Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.
Hver femte person deler Smittestopp-data med Folkehelseinstituttet. I de tre testkommunene Drammen, Trondheim og Tromsø er andelen noe høyere.
Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsidenEn gjennomgang av antallet mobiltelefoner som sender data inn til Folkehelseinstituttet, viser at det for de siste 7 dagene er nesten 900 000 aktive brukere (899 142). Det betyr at hver femte person (20,5 prosent) over 16 år , som appen er laget for, deler Smittestopp-data med Folkehelseinstituttet.
Appen skal etter hvert varsle personer som har vært utsatt for smitte fra koronavirus, og gir data til FHI om hvordan befolkningen beveger seg og hvor stor grad av kontakt det er i befolkningen. Slik kan FHI vurdere hvordan smitteverntiltakene fungerer. Analyser av dette kommer de nærmeste ukene.
Se oversikten på kommunenivå på Antall nedlastinger og antall brukere av Smittestopp.
Bykle og Sirdal på sendetoppen
Å være aktiv bruker betyr at man godtar at appen sender data til Folkehelseinstituttet.
I de tre testkommunene er andelen brukere 25 prosent i Drammen og Trondheim og 23 prosent i Tromsø. Antallet nedlastinger er rundt 1,5 millioner, men dette tallet dekker både de som har lastet ned, slettet, og eventuelt lastet ned igjen. Opplysninger om brukere som ikke har sendt data siste uke blir slettet.
Dataene som sendes inn kan fordeles på kommuner ved hjelp av lokasjonsdata fra GPS. Disse analysene viser at kommunene Bykle (58 prosent) og Sirdal (47 prosent) ligger på topp i andelen brukere som sender data fra appen.
Kan snart starte analysene
På vegne av Folkehelseinstituttet takker fungerende assisterende direktør Gun Peggy Knudsen for at så mange så langt har lastet ned appen og deler data.
– Dette betyr at vi nå snart kan analysere dataene for å se på hvordan smitteverntiltakene i samfunnet fungerer.
Arbeidet med å analysere dataene starter straks FHI har på plass gode modeller for å analysere informasjon som kommer inn. Dette arbeidet er i sluttfasen.
Nærmer seg varsling av alle
Flere oppdateringer skal gjøres i appen fremover, blant annet for å bedre universell utforming for å sikre lik tilgang til alle, forbedringer for batterikapasitet med mer, og enda flere kommuner skal delta i testingen fremover.
– I slutten av mai skal appen kunne varsle brukere over hele landet dersom de har vært utsatt for smittefare, sier Gun Peggy Knudsen.