Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Smittevernråd for reiser under covid-19-pandemien»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Smittevernråd for reiser under covid-19-pandemien

Artikkel i nettpublikasjon

Smittevernråd for reiser under covid-19-pandemien

Her finnes smittevernråd for reiser under covid-19-pandemien. Sett deg inn i hvilke innreiseregler som gjelder i Norge og i hvilke smittevernråd og –regler som gjelder dit du skal reise.

Her finnes smittevernråd for reiser under covid-19-pandemien. Sett deg inn i hvilke innreiseregler som gjelder i Norge og i hvilke smittevernråd og –regler som gjelder dit du skal reise.


Innhold på denne siden

Innholdet i denne artikkelen er nå arkivert, du finner oppdatert informasjon her: Smittevernråd for reiser til utlandet og innreise til Norge under covid-19.

 

Utenriksdepartementets globale reiseråd ble opphevet 1. oktober 2021. Både smitteutbredelse og lokale restriksjoner kan imidlertid endre seg raskt og det kan komme raske oppdateringer og reiseråd for enkeltland. Alle må tenke gjennom nødvendigheten av å reise, og sjekke UDs side om hva som gjelder det landet de har planlagt reise til.

Generelle smittevernråd for reiser 

De generelle rådene for smittevern er: 

  • Syke personer skal holde seg hjemme 
  • God hånd- og hostehygiene

Råd hvis du reiser til utlandet 

Sett deg inn i regler som gjelder når du kommer tilbake til Norge: 

Mange land har tiltak og restriksjoner som kan få konsekvenser for deg når du reiser. Som reisende må du også være forberedt på å måtte svare på spørsmål om egen helse og kunne bli nektet innreise eller satt i karantene.

Før du reiser til utlandet bør du ta høyde for at det kan skje endringer i tiltak/regler mens du er på reise. Du bør sjekke lokale myndigheters råd dit du skal, hva reiseforsikringen dekker, inkludert hva som gjelder hvis du blir syk på reisen.  

Før reisen bør du bl.a. vurdere følgende: 

  • Risiko for å bli smittet på reisen (reisemål, varighet, kontakt med andre mennesker). 
  • Risiko for å bli rammet av reiserestriksjoner, portforbud, karantene eller andre tiltak i landet man reiser til. 
  • Risiko for manglende kapasitet i helsetjenesten på reisemålet dersom du skulle bli syk.  
  • Risiko for manglende mulighet for hjemreise eller hjemsendelse dersom du skulle bli syk.  

Langtidsopphold

Studenter og andre som oppholder seg i utlandet over en lengre periode, bør følge råd fra det norske utenriksdepartementet, lokale helsemyndigheter og utdanningsinstitusjonen/ arbeidsgiver.

Smittestopp

Husk å laste ned appen Smittestopp før du drar på reise. Smittestopp er også tilkoblet andre smittesporingsapper i EU og EØS, slik at du kan få beskjed om du har vært i nærheten av andre som har fått påvist covid-19. Du kan selv sørge for at de du har vært i nærheten av i utlandet får en melding dersom du selv får påvist smitte.

Spørsmål og svar om reiser til utlandet

Historikk

12.02.2022: Innholdet i denne artikkelen er nå arkivert, du finner oppdatert informasjon her: Smittevernråd for reiser til utlandet og innreise til Norge under covid-19.

10.02.2022: Lagt inn lenker til Smittetopp i App Store og Google Play.

25.09.2021: Oppdatert i henhold til endringer i forbindelse med overgang til normal hverdag med økt beredskap.

02.09.2021: Oppdatert i henhold til endringer i reiseråd, og oppdatert lenke til regjeringen.no (informasjon om utenlandsreiser).

21.06.2021: Lagt til informasjon om at UDs globale reiseråd gjelder til og med 5. juli 2021. Fra 5.7 vil reiserådet oppheves for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge.

27.05.2021: Artikkelen er forkortet, og lett omstrukturert, og omhandler i hovedsak råd hvis man må reise til utlandet. Avsnittet om risikogrupper er tatt ut, og generell informasjon forkortet.

21.05.2021: Lagt inn et avsnitt om Smittestopp.

12.03.2021: Lagt inn lenk til regjeringens anbefalinger for påsken 2021

05.02.2021: Presisert i henhold til nasjonale tiltak.