Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Rekordmange meldinger om smitte i Smittestopp»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Rekordmange meldinger om smitte i Smittestopp

Nyhet

Rekordmange meldinger om smitte i Smittestopp

Antall beskjeder sendt ut fra appen Smittestopp økte kraftig etter at FHI sendte SMS om appen til alle over 16 år onsdag og torsdag denne uka. Også antallet nedlastinger er gått kraftig opp. Smittestopp gjør at du kan gi beskjed om smitte til kjente og ukjente.

skjermdump av varsel fra smittestopp på iphone
Eksempel på varsel fra Smittestopp på mobil.

Antall beskjeder sendt ut fra appen Smittestopp økte kraftig etter at FHI sendte SMS om appen til alle over 16 år onsdag og torsdag denne uka. Også antallet nedlastinger er gått kraftig opp. Smittestopp gjør at du kan gi beskjed om smitte til kjente og ukjente.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Antallet nedlastinger økte med 131.900 onsdag og torsdag, etter at nedlastinger har ligget mellom 200-300 per dag over lengre tid.

– Dette er svært gode resultater. Den enkelte vil fremover få mer ansvar for å si fra om smitte til nærkontaktene sine. Det at antallet nedlastinger er økt så kraftig, gjør at enda flere kan både gi og få beskjed om smitte til kjente og ukjente gjennom appen, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.

Husk å melde om smitte i appen

Du må selv aktivt gi beskjed om smitte i Smittestopp for at den skal sende meldinger til andre brukere.

– De siste to dagene har antall meldinger om smitte ligget på rundt 1400. Husk at du selv må gå inn i appen for å melde fra om smitte til kjente og ukjente. Vi håper mange vil fortsette med det i dagene og ukene fremover, sier Gun Peggy Knudsen. 

Endringer i test-systemet 

Oppdatert 22. januar 2022: Regjeringen endret fredag kveld for at personer som har fått oppfriskningsdose eller har fått to vaksinedoser og har gjennomgått covid-19 de siste tre månedene skal slippe å ta en bekreftende PCR-test. Endringene har ennå ikke trådt i kraft. 

Dette er en endring som kan føre til at det for en periode vil bli færre som har mulighet til å melde seg smittet i Smittestopp. Beskjed om smitte er basert på innmeldte positive tester i Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS), altså tester tatt på teststasjon.

– Vi ser nå på mulighetene for raskt å få på plass en form for egenregistrering av smitte i Smittestopp, og kommer tilbake med mer informasjon med en gang vi vet mer om dette, sier Gun Peggy Knudsen i FHI.