Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Omikron-varianten dominerer i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Omikron-varianten dominerer i Norge

Nyhet

Omikron-varianten dominerer i Norge

Omikron-varianten dominerer nå i Norge, i uke 52 utgjorde den 65,4 % av alle smittetilfellene som ble screenet eller sekvensert.

Omikron-varianten dominerer nå i Norge, i uke 52 utgjorde den 65,4 % av alle smittetilfellene som ble screenet eller sekvensert.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Til og med uke 52 er det avdekket 16.312 tilfeller av varianten. 6143 tilfeller ble oppdaget i uke 52, mot 5195 i uke 51.

Se Statistikk over meldte tilfeller av virusvarianten omikron.

– Tallene viser en liten  økning av omikronvarianten gjennom julen, men det er vanskelig å vite hvorvidt disse tallene gjenspeiler den faktiske situasjonen de siste par ukene. Det har imidlertid vært betydelig mindre testing enn ellers, og vi vil trolig få et riktigere bilde av smitteutviklingen nå når hverdagen igjen er i gang for de fleste, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Høyest andel i Troms og Finnmark (endret, tidl. Viken)

Omikron-varianten dominerte i uke 52 i alle fylker bortsett fra Agder. Troms og Finnmark lå på en andel på 88,9 %, Nordland på 87 %, Viken hadde en andel omikrontilfeller på 74 %, Oslo lå rett etter på 73,6 %. Lavest andel hadde Agder, som lå på 47,9 %. FHI har ikke brutt tallene ned på kommunenivå. Andelen for Nordland, Troms og Finnmark er basert på små tall og må tolkes med forsiktighet. (Avsnittet er endret, Troms og Finnmark og Nordland har høyest andel, og ikke Viken og Oslo, som opprinnelig skrevet). 

– Vi ser at områder med høy smittespredning også har en høy andel av omikron-varianten, men ellers er det nok mye tilfeldigheter som styrer hvor stor andel av varianten som finnes i de ulike fylkene, sier Line Vold i FHI.

Viktig med vaksinering

FHI forventer en stor bølge med smitte de nærmeste ukene.

– Det viktigste nå er at uvaksinerte beskytter seg ved å ta første vaksinedose, og at alle som har tatt andre vaksinedose for mer enn 20 uker siden tar oppfriskningsdose, sier Line Vold i FHI.

Oversikt omikron-andel for fylkene

Andelen for Nordland, Troms og Finnmark er basert på små tall og må tolkes med forsiktighet.

Fylke

Andel omikron uke 52

Oslo

73,6 %

Viken

74 %

Agder

47,9 %

Innlandet

52 %

Møre og Romsdal

66,7 %

Nordland

87 %

Rogaland

61,4 %

Troms og Finnmark

88,9 %

Trøndelag

58 %

Vestfold og Telemark

53,4 %

Vestland

66 %

Ukjent

74,8 %