Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Koronavaksinen fra Novavax blir tilgjengelig i uke 10»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Koronavaksinen fra Novavax blir tilgjengelig i uke 10

Nyhet

Koronavaksinen fra Novavax blir tilgjengelig i uke 10

I slutten av februar blir et mindre parti av koronavaksinen Nuvaxovid fra firmaet Novavax tilgjengelig i Norge.

I slutten av februar blir et mindre parti av koronavaksinen Nuvaxovid fra firmaet Novavax tilgjengelig i Norge.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Koronavaksinen Nuvaxovid fra Novavax er en proteinbasert vaksine og bygger på en mer tradisjonell vaksineteknologi enn mRNA-vaksinene. Nuvaxovid fikk betinget godkjenning av det europeiske legemiddelbyrået (EMA) i slutten av desember 2021 til bruk fra 18 års alder. Vaksinen har vist å gi god beskyttelse mot koronasykdom.

–Det er besluttet å gjøre et mindre antall doser av Nuvaxovid tilgjengelig i Norge slik at de som ønsker å benytte seg av denne vaksinen får mulighet til det, sier Sara Viksmoen Watle, overlege ved Folkehelseinstituttet.

Behovet for denne vaksinen antas å være lavt i Norge, og vesentlig del av den planlagte leveransen vil bli donert til andre land.

Watle mener at dagens kunnskapsgrunnlag ikke gir noe grunnlag for å foretrekke Nuvaxovid framfor mRNA-vaksiner, verken ved grunnvaksinasjon eller oppfriskningsdose. Men Nuvaxovid kan være aktuell til de personene som av ulike årsaker ønsker å benytte en annen vaksine enn en mRNA-vaksine.

Den første bestillingen av Nuvaxovid kan gjøres fra uke 7. For å motta doser fra første distribusjon som er uke 10 så er frist for bestillingen uke 8. Alle kommuner kan bestille vaksinen.